FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 13. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 13. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska je u prva četiri mjeseca ove godine na inozemna tržišta izvezla roba u vrijednosti od 18,68 milijardi kuna ili 3,07 milijardi američkih dolara, dok je uvoz istodobno dosegnuo iznos veći od 38,9 milijardi kuna ili 6,4 milijarde dolara, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku. Tako je do kraja travnja ove godine manjak u robnoj razmjeni Hrvatske s inozemstvom premašio iznos od 20,23 milijarde kuna, odnosno 3,33 milijarde dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 48 posto.

ZAGREB - Zagreb je tijekom travnja ove godine zabilježio rast turističkih dolazaka od 9,6 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, a prijavljenih 48.297 turista ostvarilo je 79.586 noćenja ili 0,7 posto više nego u prošlogodišnjem travnju. Prosječno su turisti u gradu Zagrebu tijekom travnja po dolasku ostvarili 1,8 noćenja. U strukturi noćenja, 29,3 posto bila su noćenja domaćih turista, a 70,7 posto stranih.

ZAGREB - Svjetski festival animiranog filma, 17. Animafest, na kojem će se za nagrade boriti 69 kratkometražnih animiranih filmova iz 26 zemalja, otvoren je sinoć u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Do 17. lipnja kada će se dodijeliti festivalske nagrade, uz natjecateljski program, održat će se programi retrospektiva majstora animacije i zemalja, recentnih svjetskih naslova te ponajboljih animiranih videospotova. Festival je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.t.

ZAGREB - U povodu 65. godišnjice rada kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Josipa Bobija Marottija sinoć su Koordinacija hrvatskih društava prijateljstva i Socijaldemokratska partija (SDP) Hrvatske upriličile prigodnu svečanost u prostorijama sjedišta SDP-a u Zagrebu. "Bobi Marotti jedan je od najvećih kazališnih umjetnika Hrvatske kojeg smo i na pozornici i izvan nje doživljavali kao vedrog i dobrog čovjeka", rekao je predsjednik SDP-a Ivica Račan, njegov prijatelj i poklonik njegova umjetničkog djelovanja tijekom kojega je Marotti ostvario preko 300 uloga.

RIJEKA - Svečanom sjednicom riječkoga Gradskog vijeća u HNK "Ivana pl. Zajca" jučer je proslavljen Dan sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, koji se slavi kao Dan grada.

Na sjednici je dodijeljena Nagrada grada Rijeke za životno djelo opernoj pjevačici Blanki Zec za pjevačka dostignuća u operi, na koncertima te u sakralnoj glazbi te javna gradska priznanja za posebna dostignuća prošle godine. Godišnju gradsku nagradu dobili su glumica Olivera Baljak, publicist i teatrolog Darko Gašparović, andragoginja Anita Klapan, književnica za djecu Ljubica Kolarić-Dumić, povjesničar Irvin Lukežić, kuglašica Biserka Perman i razvojni softverski tim "Urban Development" za izradbu računalne poučne igre "Urban Jungle".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙