FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 29. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:
ZAGREB, 29. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem NBA draftu bio je košarkaš hrvatskog prvaka Cibone, Damir Markota. Njega su u u drugoj rundi kao predzadnji, 29. izbor (ukupno 59. pick) izabrali San Antonio Spursi, međutim Markota je odmah proslijeđen u redove Milawaukee Bucksa u zamjenu za jedan od dva picka Bucksa u drugoj rundi sljedećeg drafta. Markota je prošle sezone u redovima Cibone imao prosjek od 21.8 minuta, 8.3 koša i 4.4 skoka u Goodyear ligi, dok je u Euroligi u prosjeku igrao 20.4 minute, te upisao 7.8 koševa i 5.1 skok.

NEW YORK - Talijan Andrea Bargnani (20) izabran je kao prvi izbor NBA drafta čime je postao prvi europski košarkaš u povijesti kojem je to uspjelo. "Osjećam se sjajno, gotovo nevjerojatno. Nemam riječi kako bi opisao ponos kada sam shvatio da sam prvi izbor. Ponosan sam i što sam dostojno predstavio moju domovinu," kazao je Bargnani kojeg su uzeli Toronto Raptorsi. Prošle sezone ovaj 209 centimetara visoki i 102 kilograma teški centar igrao je za Benetton uz prosjek od 11.6 koševa, 5.5 skoka, 1.4 blokade, te 1.2 ukradene lopte. Mladog talentiranog Talijana neki stručnjaci uspoređuju sa zvijezdom Dallas Mavericksa Nijemcem Dirkom Nowitzkim, no vrijeme će pokazati koliko su njihova predviđanja bila točna. Osim što je postao prvi Europljanin, Bargnani, je drugi neamerički košarkaš uzastopce koji je u izboru klubova NBA lige biran prvi. Prošle godine ta je čast pripala australskom Hrvatu Andrewe Bogute (Milwaukee).

KAPOSVAR - Šest zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje osvojili su hrvatski atletičari posljednjeg dana natjecanja na Igrama mladeži Alpe-Jadran u mađarskom Kaspovaru, na kojima su mladi hrvatski sportaši od 16 i 17 godina starosti u plivanju, odbojci, atletici, košarci i vaterpolu zasad osvojili rekordnih 37 medalja u konkurenciji vršnjaka iz Mađarske, Italije, Slovenije i Austrije. Jedan od najboljih rezultata atletskih natjecanja uopće postigao je Marin Premer iz Crikvenice koji je pobijedio u bacanju kugle sa hicem od 20.92 metara, što je zadovoljilo čak i stroge kriterije njegova trenera i hrvatske bacačke legende Ivana Ivančića. Zlatom se u utrci na 200 metara okitila i Kristina Vilk iz zagrebačke Mladosti na 800 metara sa rezultatom 2:18.24, dok je u utrci na 3000 metara pobijedila njezina klupska kolegica Marina Milković sa vremenom od 10.31.95. Ana Simić iz Zagreba pobijedila je u visu preskočivši 178 centimetara, Splicanka Ana Ružević je koplje hitnula do pobjedničkih 45.45 metara, a Sandra Perković iz Dinama je bila uvjerljivo prva u bacanju diska sa hicem od 43.64 metra. Srebrna odličja pripala su Varaždincu Dejanu Cepanecu na 200 metara (22.78), Antoniu Weingartneru iz Dinama na 3000 metara (9:09.50), te ženskoj štafeti 4x100 metara u sastavu Ana Marija Osip, Ivana Serdarušić, Marija Gredelj i Anja Grbeš s rezultatom 48.76 sekundi. Brončanim odličjima okitili su se Zagrepčanka Ivana Lončarek na 200 metara (25.61) i Splićanin Ante Pokrajčić, koji je 800 metara istrčao za 1:56.90 sekundi.

MALAGA - Nakon prvog dana atletskog Europskog kupa što se održava u Malagi u obje konkurencije u vodstvu su Rusi. U muškoj konkurenciji ruski atletičari vode sa 71 bodom, dok su Ruskinje sakupile 12 bodova više.

PEKING - Koliko nogomet može zaluditi ljude pokazuje i niz primjera iz Kine gdje je interes za utakmice svjetskog nogometnog prvenstva premašio sva očekivanja. Tako se jedan 30-godišnjak nije obazirao na požar u svom stanu jer je pozorno pratio utakmicu osmine finala između Francuske i Španjolske. Tek nakon paničnog vikanja supruge koja je u rukama držala malu bebu mladić je odlučio napustiti gorući stan. No uzeo je i televizor i potom po zgradi tražio utičnicu kako bi mogao nastaviti pratiti utakmicu. To nije jedini takav slučaj u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. Premda kineska reprezentacija nije izborila plasman na World Cup, utakmice iz Njemačke su iznimno gledane premda se u Kini emitiraju u noćnim satima. Jedan je mladić dao otkaz kako bi preko dana mogao spavati, a po noći u miru gledati utakmice. Premda su mu šefovi čak ponudili povišicu samo da ostane na poslu, 25-godišnji mladić je kratko kazao. "Svjetsko prvenstvo je važnije od posla". Kineski dnevnik "Guangzhou Daily" prenio je i bizarnu vijest kako je policija pustila lopova jer žrtva kojoj je ukraden mobitel nije željela podnijeti prijavu kako bi na vrijeme stigla na početak jedne utakmice. Drugi je pak potpisao ugovor sa suprugom, koji je i službeno ovjeren, da će mjesec dana nakon World Cupa raditi sve što mu supruga naredi samo da u miru može gledati utakmice World Cupa. Drugi je pak zaključao suprugu u kupaonicu koj mu je prigovarala kako bi u miru mogao odgledati utakmicu između Argentine i Nizozemske. Nakon što ju je oslobodio supruga ga je prijavila policiji. Na sudu je završio i gospodin kojeg je žena prijavila da svakodnevno zanemaruje obitelj zbog utakmica svjetskog prvenstva. Kinez se branio kako je svjetsko prvenstvo svake četiri godine i da tih mjesec dana obitelj može preživjeti i bez njega. Nije poznato kako je sud presudio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙