FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 28. lipnja

ZAGREB, 27. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 28. lipnja.
ZAGREB, 27. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 28. lipnja.

ZAGREB - Konzultantska kuća AT Adria predstavit će na konferenciji za novinare rezultate projekta 'Hrvatska organizacijska klima' (HrOK). HrOK i njegov slovenski pandan SiOK provođeni su od 2001. do 2005. godine i obuhvatili su 67 tisuća zaposlenika u 230 poduzeća u Hrvatskoj i Sloveniji. Konferencija za novinare održat će se u sklopu stručne konferencije 'Organizacijska klima i zadovoljstvo poslom u Hrvatskoj' (10 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U sklopu Austrijskog tjedna koji organiziraju The Regent Esplanade Hotel, Austrijski ured za vanjsku trgovinu i austrijsko Veleposlanstvo, održat će se prezentacija austrijske prehrambene industrije. Potvrđen je dolazak 24 austrijska proizvođača koji će predstaviti svoje proizvode i razgovarati s poslovnim partnerima iz Hrvatske, zainteresiranim za kupnju i uvoz njihovih proizvoda (11 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Vodstvo Društva za upravljanje investicijskim fondovima Erste invest, u povodu treće godišnjice poslovanja, izvijestit će na susretu s novinarima o rezulatima dosadašnjeg i planovima za buduće poslovanje (10 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Institut za javne financije predstavit će knjigu 'Proračunski sustav: ornament ili sredstvo upravljanja državnim financijama'. Autor knjige je Anto Bajo. O proračunu i načinu upravljanja proračunskim sredstvima govorit će stručnjaci Instituta za javne financije, Ministarstva financija i ljubljanskog Ekonomskog fakulteta (12 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

RIJEKA - Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Rijeka bit će predstavljeni podaci o poslovanju gospodarstva Primorsko-goranske županije u 2005. te dodijeljena priznanja "Plaketa zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima. (Bulevar oslobođenja 23, u 11 sati)

ZAGREB - Proizvodnja konzumne ribe u Hrvatskoj je lani prema godini ranije povećana za 27 posto, na 4.303 tone, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom je u šaranskim ribnjacima proizvedeno 3.002 tone ribe, što je porast od 30 posto, a proizvodnja u pastrvskim ribnjacima povećana je 21 posto, na 1.301 tonu. Većina proizvedene ribe odnosi se na šarana kojeg je proizvedeno 2.180 tona ili 51 posto od ukupno proizvedene ribe. Slijedi pastrva koje je lani proizvedeno 1.301 tonu, dok je proizvodnja amura iznosila 354 tone.

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Zagrebu je u travnju ove godine u odnosu na ožujak nominalno povećan za 3,8 posto, a realno za 3,4 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavod za prostorno uređenje. U odnosu na travanj prošle godine pak promet od zagrebačke trgovine na malo je u travnju ove godine bio nominalno veći za 9,6 posto, a realno za 7,3 posto, dok podaci za prva četiri mjeseca ove godine govore o rastu prometa za 11,7 posto nominalno, odnosno 9,4 posto realno prema istom razdoblju lani.

urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙