FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:
ZAGREB, 26. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić u tjedan u kojem započinje treći Grand Slam turnir sezone, Wimbledon ući će kao četvrti tenisač svijeta, dok se Mario Ančić trijumfom na turniru u Hertogenboschu probio na desetu poziciju. Na Entry ljestvici i dalje je u vodstvu Švicarac Rogerer Federer sa 7260 bodova, Španjolac Rafael Nadal je na drugoj poziciji (4545), Argentinac David Nalbandian je treći (3360), a Ljubičić je četvrti sa 3055 bodova. Mario Ančić zauzima deseto mjesto sa 1885 bodova, Ivo Karlović je na 60. mjestu (631), Roko Karanušić zauzima 163. mjesto (253), dok je Saša Tuksar na 188. poziciji (216). Na ATP Champions Race ljestvici vodi Federer (817) ispred Nadala (595) i Ljubičića (352). Ančić je šesti sa 268 bodova.

ZAGREB - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić zauzima 53. mjesto na najnovijoj WTA Entry ljestvici sa ukupno 429 bodova. Karolina Šprem je na 69. mjestu sa 382 boda, Ivana Lisjak je 95. (286), dok je Ivana Abramović na 192. poziciji sa 142 boda. U vodstvu je Francuskinja Amelie Mauresmo (3306) ispred Belgijanki Kim Clijsters (3159) i Justine Henin-Hardenne (2603). Na WTA Champions Race ljestvici vodi Belgijanka Justine Henin-Hardenne (2294) ispred Ruskinje Svetlane Kuznetsove (1772) i Francuskinje Mauresmo (1672). Jelena Kostanić je na 42. mjestu, Karolina Šprem na 55. poziciji, a Ivana Lisjak na 82. mjestu.

MOSKVA - Udar groma usmrtio je mladog ruskog nogometaša, te ozlijedio još četvoricu igrača za vrijeme utakmice dviju lokalnih momčadi u ruskoj regiji Samara. Nesretni mladić odmah je preminuo, dok su ostali u teškom stanju prevezeni u bolnicu u Sergijevskom, 800 kilometara jugoistočno od Moskve.

BERLIN - Ruski sudac Valentin Ivanov postavio je na utakmici Portugal - Nizozemska (1:0) novi rekord svjetskih prvenstava u broju kartona. Ivanov je pokazao čak 16 žutih i četiri crvena kartona, čime je za dva crvena kartona preskočio dosadašnji rekord Španjolca Antonia Lopeza Nieta, koji je na posljednjem World Cupu u Japanu i Južnoj Koreji na utakmici između Njemačke i Kameruna pokazao 16 žutih i dva crvena kartona. Ivanov je postavio i novi rekord po broju crvenih kartona - isključio je četvoricu igrača Portugalce Costinhu i Deca, te Nizozemce Khalida Boulahrouza i Giovannia van Bronckhorsta. Dosadašnji rekord iznosio je tri isključenja.

NEW YORK - Pobjednici sjevernoameričke lige u hokeju na ledu (NHL), Carolina Hurricanesi produžili su ugovor s trenerom Petrom Laviolettom na pet godina. Laviolette je ove sezone predvodio Hurricanese do prvog naslova u povijesti NHL lige, a u klubu iz Ralegha je od 2003. godine. Ove sezone vodio je i reprezentaciju Sjedinjenih Država na Olimpijskim igrama u Torinu. Ugovore s Carolinom produžili su i Laviolettovi pomoćnici - Kevin McCarthy i Jeff Daniels.

BREMEN - Odlične igre napadača njemačke reprezentacije Miroslava Klosea (28) na svjetskom prvenstvu probudile su interes velikih klubova za njegove usluge, međutim vodstvo Werdera odbilo je mogućnost Kloseove prodaje. "Klose nije na prodaju. On ima ugovor s našim klubom i obostrano smo zadovoljni suradnjom, tako da će Klose i ubuduće nositi dres Werdera," poručio je sportski direktor Werdera, Klaus Alofs. Klose je prošle sezone bio najbolji strijelac Bundeslige sa 24 pogotka, a trenutačno je i prvi strijelac World Cupa sa četiri pogotka. U redovima Werdera igra od 2004. godine kada je stigao iz Kaiserslauterna za pet milijuna eura.

SEOUL - Nakon ostavke Dicka Advocaata za novog izbornika nogometne reprezentacije Južne Koreje izabran je dosadašnji pomoćni trener Nizozemac Pim Verbeek. "Nažalost nismo uspjeli ponoviti rezultat od prije četiri godine kada je Južna Koreja igrala u polufinalu. Vjerujem kako ću opravdati povjerenje čelnika Korejskog saveza," poručio je Verbeek. Južna Koreja je okončala natjecanje na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvojivši treće mjesto u skupini G iza Švicarske i Francuske, a ispred Toga. Prema pisanju nizozemskih novina Advocaat bi u idućoj sezonu trebao voditi ruski Zenit St Petersburg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙