FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša o novim izazovima Slovenije

LJUBLJANA, 25. lipnja 2006. (Hina) - Slovenski premijer Janez Janša naglasio je u nedjelju u poslanici povodom 15. obljetnice nezavisnosti da se je Slovenija do sada "održala i dokazala" u međunarodnoj zajednici, ali da isto tako mora prihvatiti nove izazove i povoljne okolnosti, kako bi postala jedna od država s najvišim stopama razvoja, a pri tome zadržala socijalnu koheziju i međugeneracijsku solidarnost. Janša je u poslanici naglasio da samosvijest njegove generacije koja je izvela osamostaljivanje, treba dopuniti tradicionalnim društvenim vrednotama kojima se Slovenci odlikuju.
LJUBLJANA, 25. lipnja 2006. (Hina) - Slovenski premijer Janez Janša naglasio je u nedjelju u poslanici povodom 15. obljetnice nezavisnosti da se je Slovenija do sada "održala i dokazala" u međunarodnoj zajednici, ali da isto tako mora prihvatiti nove izazove i povoljne okolnosti, kako bi postala jedna od država s najvišim stopama razvoja, a pri tome zadržala socijalnu koheziju i međugeneracijsku solidarnost.Janša je u poslanici naglasio da samosvijest njegove generacije koja je izvela osamostaljivanje, treba dopuniti tradicionalnim društvenim vrednotama kojima se Slovenci odlikuju.

"Želimo postati jedna od najuspješnijih država, a za taj je cilj potrebno iskoristiti ono što je najbolje u našem karakteru. To su kreativnost, radišnost, poduzetnost, lojalnost, pravednost, otvorenost, tolerancija, poštenje i solidarnost. Učinimo da ono što je u nama najbolje djeluje u korist svih nas", pozvao je u poslanici slovenski premijer Janez Janša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙