FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 29. svibnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 29. svibnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

BRUXELLES - Hrvatska ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Berislav Rončević sastat će se u ponedjeljak u Bruxellesu s glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoopom Schefferom i sudjelovati na sastanku Sjevernoatlatskog vijeća, kojeg čine veleposlanici zemalja članica Saveza. Hrvatski će ministri upoznati predstavnike zemalja NATO-a o napretku u ispunjavanju Akcijskog plana za članstvo, o reformama oružanih snaga te o ispunjavanju političkih i pravnih kriterija za članstvo u toj organizaciji. Ovo je zadnji sastanak Hrvatska-Sjevernoatlantsko vijeće prije summita NATO-a u studenome u Rigi. Taj summit neće biti posvećen proširenju NATO-a, ali Hrvatska očekuje da će čelnici zemalja NATO-a uputiti pozitivan signal da može računati na pozivnicu za članstvo na sljedećem summitu, koji će se održati 2008. godine.

KABUL - Američke i afganistanske snage sigurnosti pucale su u ponedjeljak na prosvjednike u Kabulu, nakon što je došlo do pobune zbog prometne nesreće u koju su bili umiješani američki vojnici, pri čemu su poginule najmanje četiri osobe, izvijestili su očevici. Tri osobe su poginule, a 16 ih je ozlijeđeno kad je vozilo iz vojnog konvoja uletjelo među pješake, kazao je šef kabulske policije Šer Šah Usafi. Afganistanski civili okupili su se na mjestu nesreće i počeli negodovati i prosvjedovati istodobno bacajući kamenje na vojnike. Američki i Afganistanski vojnici otvorili su vatru na civile, pri čemu je poginula jedna, a ranjene najmanje dvije osobe.

COLOMBO - Predstavnici Tigrova za oslobođenje Tamilskog Elama (LTTE) prihvatili su poziv Norveške da idući mjesec doputuju u Oslo gdje će razgovarati o sigurnosti promatrača koji nadziru prekid vatre, objavljeno je internetskim stranicama pobunjeničke skupine iz Šri Lanke. "Naši su dužnosnici prihvatili poziv Norveške da sudjelojemo u pregovorima u Oslu", rekao je za internetsku stranicu Nitharsanam.com. S.P.Thamilselvan, dužnosnik političkog ogranka LTTE-a, čiji se pripadnici već tridesetak godina bora za autonomiju sjeveroistočnog dijela Šri Lanke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙