FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Kod dvojice obiteljskih nasilnika pronađeno oružje

ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Zbog nasilja u obitelji uhićena su dvojica muškaraca kod kojih je zagrebačka policija prilikom intervencije pronašla oružje i veću količinu streljiva.
ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Zbog nasilja u obitelji uhićena su dvojica muškaraca kod kojih je zagrebačka policija prilikom intervencije pronašla oružje i veću količinu streljiva.

Policija je danas izvijestila da je uhitila 43-godišnjaka iz Ivanić Grada koji je pijan više sati zlostavljao i tukao 40-godišnju suprugu i 22-godišnju kćerku te im prijetio ubojstvom.

Pijani nasilnik došao je kući i počeo maltretirati suprugu zbog jela, nakon čega je počeo tući suprugu i razbijati po kući. Žena je u jednom trenutku uspjela pobjeći u dvorište, no pijani zlostavljač ju je sustigao i nastavio tući, a potom se okomio i na kćerku.

Zlostavljanje je stalo oko tri ujutro kada je 43-godišnjak zaspao. Supruga je ujutro potražila liječničku pomoć, nakon čega je slučaj prijavljen policiji koja je u njihovom domu pronašla automatsku pušku, dva spremnika za streljivo, 200-tinjak metaka za pušku, 32 tromblonska metka, pet metara sporogorećeg štapina s montiranom detonatorskom kapislom te ručnu bombu.

Osim zbog prijetnje i nasilničkog ponašanja u obitelji, nasilnik je prijavljen i za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sličan slučaj zabilježen je i u Kupinečkom Kraljevcu, gdje je pijani 33-godišnjak, prvo verbalno, a potom i fizički napao dvije godine mlađu suprugu. Udarao ju je šakama po glavi i tijelu i pri tom prijetio njoj i njihovom osmogodišnjem djetetu.

Policajci su nasilnika priveli na zagrebački Prekršajni zbog nasilja u obitelji, nakon čega su pretražili kuću i u njoj pronašli dvije lovačke puške i streljivo u vlasništvu njegova oca.

Policija je najavila da će protiv osumnjičenog podnijeti prekršajnu prijavu jer nije sukladno Zakonu o oružju držao osigurano oružje i streljivo.

Obojica nasilnih supružnika privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Po podacima policije, na zagrebačkom području lani je u obiteljskom nasilju ubijeno šest žena, tri su silovane, a 30 ih je teško ozlijeđeno. Prijavljeno je i više od 200 prijetnji.

Ukupno su zabilježena 343 kaznena djela nasilničkog ponašanja u obitelji, što je 32 posto više nego godinu ranije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙