FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sa sjednice Vlade

ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Sa sjednice Vlade
ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Sa sjednice Vlade

HINA - Financijski servis

Niz projekata važnih za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju dobili su u utorak potporu hrvatske Vlade na 17. sjednici u Koprivnici.

Vlada je prihvatila sporazum o sufinanciranju regionalnog županijskog vodovoda koji će država pomoći sa 180 milijuna kuna. Sporazum će potpisati četiri resorne državne institucije i Koprivničko-križevačka županija.

Hrvatske ceste zadužene su da do konca ove godine izrade studiju isplativosti izgradnje Podravske brze ceste, odnosno 'Podravske magistrale', za što je osnovano povjerenstvo u kojem će biti i župani županija kroz koje cesta prolazi.

Hrvatske ceste dobile su zadaću da počnu obnovu 28 kilometara duge državne ceste D2 Most Plitvica-Koprivnica vrijednu oko 55 milijuna kuna, čija bi izgradnja trebala početi koncem ove godine.

Vladinu potporu dobili su planovi za izgradnju poduzetničkih zona Gornji Čret i u Koprivničkom Ivancu.

Vlada je podržala i program sanacije i restrukturiranja tvornice obuće "Sloga" koja je u problemima od 2000., a zapošljava 570 radnika.

Vlada je poduprla izgradnju nove koprivničke gimnazije modelom javnog privatnog partnerstva, a u vlasništvo Družbi kćeri Božje ljubavi vratila samostan oduzet za vrijeme jugoslavenske komunističke vlasti.

Premijer Ivo Sanader najavio je da će se u srijedu sastati Povjerenstvo zaduženo za model javnoprivatnog partnerstva, što će biti i tema sastanka koji će u ponedjeljak održati sa županima i gradonačelnicima županijskih središta.

Nastojat ćemo utvrditi smjernice za javno privatno partnerstvo, a potom će ih Vlada uputiti i Hrvatskom saboru, najavio je Sanader.

Liječnički pregled za dobivanje dozvole za nošenje oružja ubuduće bi se, umjesto svakih deset morao obaviti svakih pet godina, a uveo bi se i tzv. tehnički pregled oružja, predviđa novi zakon o oružju čiji je prijedlog Vlada utvrdila na sjednici u Koprivnici.

Tehnički pregled podrazumjeva utvrđivanje ispravnosti oružja i usporedbu istovjetnosti podataka na oružju s podacima iz službene evidencije.

Početkom lipnja ove godine, kod 202.570 osoba bilo je registrirano nešto više od 370 tisuća komada vatrenog oružja. Ponovno bi se uvela tzv. legalizacija oružja i njegova dobrovoljna predaja s tim da građani više ne bi sami nosili oružje u policiju, nego bi pozivali policiju i predavali joj ga.

Novi zakon predviđa oštrije uvjete za nabavku oružja - jedna od zapreka za dobivanje oružnog lista bila bi i kazna za nasilje u obitelji, češće i prekomjerno uživanje alkohola, drogiranje, poremećeni obiteljski odnosi itd.

Vlada je iz Koprivnice Hrvatskom saboru poslala paket 'zdravstvenih' zakona kojima se provodi petogodišnja Nacionalna strategija razvoja zdravstva.

Radi se o prijedlozima novih zakona o obveznom i dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, o zdravstvenom osiguranju zaštite zdravlja na radu te o prijedlogu izmjena postojećeg Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Saboru su na donošenje poslani i konačni tekstovi zakona o Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i o Fondu za Stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙