FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primanje za svjetske muzealce

ZAGREB, 22. lipnja 2006. (Hina) - U povodu održavanja Međunarodnog skupa "Destinacija - nova zgrada muzeja", koji sutra počinje u Zagrebu u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti, večeras je u palači Dverce održano primanje za sudionike toga skupa.
ZAGREB, 22. lipnja 2006. (Hina) - U povodu održavanja Međunarodnog skupa "Destinacija - nova zgrada muzeja", koji sutra počinje u Zagrebu u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti, večeras je u palači Dverce održano primanje za sudionike toga skupa.

U ime zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića, goste iz inozemstva, direktore vodećih muzeja suvremene umjetnosti iz Europe i svijeta pozdravila je dogradonačelnica Ljiljana Kuhta.

Istaknula je da će Međunarodni skup biti od velike koristi stručnjacima s područja muzeologije, tim više što će Zagreb do kraja 2007. dobiti novu zgradu Muzeja suvremene umjetnosti. Kad zgrada bude gotova Muzej suvremene umjetnosti imat će stalni postav kakav zaslužuje, jer Muzej do sada nije imao odgovarajuću lokaciju, istaknula je dogradonačelnica Kuhta.

Otvorenjem nove zgrade javnost će napokon moći vidjeti djela moderne i suvremene umjetnosti iz bogate zbirke Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu koja je skupljana od 50-ih godina 20. stoljeća.

U ime organizatora, Muzeja suvremene umjetnosti, nazočne je pozdravila ravnateljica toga Muzeja Snježana Pintarić, rekavši kako je cilj ovoga skupa izmijeniti iskustva sa stručnjacima iz Europe koji će i Hrvatskoj pomoći da u novoj zgradi Muzeja suvremene umjetnosti na najbolji mogući način predstave ono što imaju u svom fundusu.

Dodala je da će u novoj zgradi Muzeja suvremene umjetnosti za stalni postav biti osiguran prostor od 3,5 tisuće četvornih metara za stalni postav te 1.500 četvornih metara za povremene izložbe.

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu ima fundus od 6.000 djela a 400 djela iz toga fundusa bit će u stalnom postavu.

Idejni Autor projekta nove zgrade Muzeja je arhitekt Igor Franić a izgradnja Muzeja počela je krajem 2003. u Novom Zagrebu na lokaciji Središče. Izgradnja Muzeja financira se sredstvima grada Zagreba i Ministarstva kulture u podjednakom iznosu.

Sutrašnji skup u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) počet će uvodnim govorom hrvatskog ministra kulture Bože Biškupića i ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti Snježane Pintarić.

U radu skupa sudjelovat će istaknuti muzealci, zastupnici uglednih muzeja suvremene umjetnosti iz Austrije, Mađarske, Francuske, BiH, Letonije, Rumunjske, Velike Britanije, Slovenije, kao i Varšave, New Yorka i drugih europskih središta. U radu skupa sudjelovat će i hrvatski stručnjaci za modernu i suvremenu umjetnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙