FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 22. lipnja

ZAGREB, 21. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 22. lipnja.
ZAGREB, 21. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 22. lipnja.

BREZOVICA/SISAK - Predsjednik RH Stjepan Mesić bit će nazočan svečanosti obilježavanja 65. obljetnice ustanka u Hrvatskoj u Brezovici pokraj Siska, te na svečanosti obilježavanja 65. obljetnice ustanka i dana antifašističke borbe u Moslavini.

Dolazak Predsjednika ispred spomenika Prvom partizanskom odredu u šumi Brezovici predviđen je za 10 sati, a dolazak ispred spomenika revolucije naroda Moslavine u Podgariću i ceremonija polaganja vijenaca u 12,25 sati.

Svečanost obilježavanja 65. obljetnice ustanka i Dana antifašističke borbe u Moslavini održat će se u "Vili Garić" u 13 sati.

Obilazak proizvodnih postrojenja "Vila Naglić" predviđen je za 15,50 sati.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa vijenac u šumi Brezovica položit će saborsko izaslanstvo predvođeno potpredsjednicom Sabora Vesnom Pusić,

(10 sati). Kao izaslanik hrvatske Vlade na svečanosti u šumi Brezovica bit će ministar obrane Berislav Rončević.

VARAŽDIN - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručit će ključeve i rješenja za useljenje u 55 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja, (Dravska ulica 19 i 21, 10 sati).

VUKOVAR - Promocija dokumentarne knjige "Kako je umirao moj narod", autora msgr. Marka Kljajića, župnika Surćina i Novog Beograda. Promocija će se održati u okviru manifestacije "Divan je kićeni Srijem", u organizaciji vukovarske podružnice Hrvatske matice iseljenika i ogranka Matice hrvatske Vukovar, (pastoralni centar Sv. Bono u Vukovaru, 19 sati).

ZAGREB - Dolazak sudionika trodnevnog Međunarodnog skupa direktora Muzeja suvremene umjetnosti, koji se održava od 22. do 24. lipnja. Prilikom posjeta Muzeju suvremene umjetnosti na Katarinskom trgu goste će pozdraviti ravnateljica muzeja Snježana Pintarić, (19,30 sati).

Prijam direktora muzeja kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića predviđen je za 20 sati u Palači Dverce.

Dežurni urednici na desku OSV:

prijepodne/popodne - Milka Ćurković

popodne/navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 4808 600

telefaks: 01 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙