FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 21. lipnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 21. lipnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Rotary klub Zagreb sinoć je proglasio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za svog počasnog člana. Predsjednik Kluba Vlado Juričić izrazio je uvjerenje da će uz novog počasnog člana biti u mogućnosti više nego do sada ispunjavati zadaće u pomaganju drugima i promicanju mira. Podsjetio je pritom da je Mesić kao Predsjednik višegodišnji pokrovitelj božićnih koncerata, čiji su se prihodi koristili za razne humanitarne svrhe, od nabave uređaja za bolnice do stipendiranja darovitih učenika i studenata. Predsjednik Mesić kazao je kako sve humanitarne akcije koje provodi Klub pozivaju i druge na služenje dobru.

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva danas će biti potpisan ugovor o provedbi projekta 'Okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj' između vlada Republike Hrvatske i Kraljevine Švedske. Projekt se provodi u suradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj, a cilj mu je predložiti modele okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta kao preduvjeta za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. Provedbena faza trebala bi trajati do rujna 2009. godine. Ukupni proračun projekta je 23,78 milijuna kuna, od čega švedska darovnica iznosi 13,37 milijuna kuna.

ZAGREB - U zagrebačkom kazalištu Gavella sinoć su dodijeljene nagrade najboljim glumcima u ovoj sezoni - Anji Šovagović Despot i Borisu Svrtanu, koji su se po mišljenju publike najviše istakli u ovogodišnjim premijernim predstavama. Žiri u obrazloženju navodi da je Anja Šovagović Despot ulogama Lone Hessel u "Stupovima društva" Henrika Ibsena i Ane Petrovne u "Ivanovu" Antona Pavloviča Čehova sugestivno dočarala dva posve različita lika, udahnuvši im osobni i prepoznatljiv glumački pečat. Boris Svrtan je ulogama Karstena Bernicka u "Stupovima društva" i Nikolaja Aleksejeviča Ivanova u "Ivanovu" uvjerljivo oživio dvojicu muškaraca, koji žive i kao punokrvni dramski likovi i kao osobe koje kao da poznajemo iz svakodnevice.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je sinoć 28. salon mladih. Tom prigodom Bandić je podsjetio kako izložba omogućuje mladim umjetnicima izravnu komunikaciju s publikom i kritikom. Nakon otvaranja mladim umjetnicima Ani Hušman, Lini Magić, Marku Tadiću i Snježani Ban uručene su ovogodišnje nagrade za najbolja djela 28. salona mladih., koji traje do 20. srpnja.

ZAGREB - Dodjelom nagrada i priznanja sinoć su u satiričkom kazalištu Kerempuh završeni 30. Dani satire, najstariji hrvatski natjecateljski festival. "Zlatni smijeh" - veliku nagradu "Večernjeg lista" za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Vrata do" Svjetlana Lacka Vidulića u režiji Renea Medvešeka i u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih. Uz ostale, dodijeljene su i nagrade za najbolji tekst Teni Štivičić za tekst "Fragile!" , nagrada za glavnu mušku ulogu pripala je Peri Kvrgiću za ulogu Gospodina Greena "U posjetu kod gospodina Greena", za žensku ulogu dodijeljena je Editi Karađole za ulogu Marijane Škunce u "Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙