FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ishodovana građevinska dozvola za riječku veletržnicu ribom

RIJEKA , 14. lipnja 2006. (Hina) - Poglavarstvo Primorsko-goranske županije na današnjoj je sjednici izvijestilo da je ishodovana građevinska dozvola za gradnju veletržnice ribom u prostoru nekadašnje tvornice "Torpedo" u Rijeci.
RIJEKA , 14. lipnja 2006. (Hina) - Poglavarstvo Primorsko-goranske županije na današnjoj je sjednici izvijestilo da je ishodovana građevinska dozvola za gradnju veletržnice ribom u prostoru nekadašnje tvornice "Torpedo" u Rijeci.

Pročelnik Upravnog odjela Županije za pomorstvo, promet i veze Nikola Mendrila rekao je da je sastavljen troškovnik za prve dvije faze uređenja veletržnice. Već je prikupljeno 4,8 milijuna kuna, a očekuje se potpisivanje sporazuma o suradnji na tom projektu između Grada Rijeke, Županije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva kojim će se Ministarstvo obvezati uložiti još jedan milijun kuna u veletržnicu. Procijenjena ukupna visina troškova uređenja veletržnice je 11,5 milijuna kuna.

Prve dvije faze obuhvaćaju uređenje dosadašnje tvorničke hale u odgovarajući prostor za prodaju ribe te uređenje rashladnog sustava. U sljedeće dvije faze, nakon početka rada veletržnice, predviđa se izgradnja uređaja za duboko smrzavanje te nadstrešnice ispred ulaza za zaštitu ribe pri pretovaru od sunca.

Po planu, radovi na izgradnji prvih dviju faza trebali bi biti gotovi do kraja ove godine. Dožupan Luka Denona rekao je da će se od Ministarstva tražiti da izradi zakon o trgovanju na veletržnici jer taj način trgovanja ribom još nije zakonski uređen. Denona je izrazio nadu da bi ovaj zakon trebao biti donesen do planiranog početka rada veletržnice početkom iduće godine.

Na tu bi se veletržnicu dovozila riba prikupljena na šest točaka Kvarnera i prodavala bi se aukcijskim putem. Očekuje se da bi se krajnja cijena za potrošače tako trebala smanjiti, da bi ribari trebali dobivati više novca, a izbjegla bi se i do sada neregulirana "siva zona" trgovanja.

Projekt riječke veletržnice priprema se putem projekata "Connect"" i "Fish.Log" u kojima aktivno sudjeluju Primorsko-goranska i Istarska županija, istarska razvojna agencija IDA te talijanske regije Friuli-Venezia Giulia i Veneto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙