FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela 28. međunarodna konferencija ITI 2006.

CAVTAT, 19. lipnja 2006. (Hina) - U organizaciji Sveučilišnoga računskog centra SRCE danas je u Cavtatu otvorena 28. međunarodna konferencija "Information Technology Interfaces - ITI 2006".
CAVTAT, 19. lipnja 2006. (Hina) - U organizaciji Sveučilišnoga računskog centra SRCE danas je u Cavtatu otvorena 28. međunarodna konferencija "Information Technology Interfaces - ITI 2006".

Posebna tema ovogodišnjeg skupa je primjena tehnologije u obrazovanju, odnosno tzv. e-učenje.

O toj će temi uvodna izlaganja u sljedeća tri dana održati profesor sa Sveučilišta u Leuvenu (Belgija) i predsjednik europske Fondacije za promicanje znanja i učenja Erik Duval, profesorica Sveučilišta Aalborg (Danska) Elsebeth Korsgaard Sorensen i profesor Sveučilišta u Tampereu (Finska) i dužnosnik UNESCO-a za područje e-učenja Tapio Varis.

Kako je priopćio organizator, za skup se prijavilo više od 200 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta, a održava se pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Za sadržaj i strukturu konferencije odgovoran je međunarodni Programski odbor sastavljen od istaknutih znanstvenika i stručnjaka u području ICT iz 15 zemalja. Ove godine Programskim odborom predsjeda dr. sc. Vesna Lužar-Stiffler iz Srca.

Po riječima ravnatelja Srca Zorana Brkića konferencija tradicionalno okuplja znanstvenike i stručnjake iz različitih područja informatike i računalstva.

"Tema e-učenja, koja je sama po sebi interdisciplinarna, danas je posebno aktualna i u Hrvatskoj, kad govorimo o promjenama u obrazovanju i potrebama modernizacije i poboljšanja kvalitete obrazovanja na svima razinama. Stoga se najviše očekuje od programskih sadržaja ovogodišnje konferencije posvećenih e-učenju", zaključio je Bekić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙