FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 18. lipnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat
ZAGREB, 18. lipnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Koordinatorica Autonomne ženske kuće Zagreb Neva Toelle potvrdila je danas da će ovaj tjedan podnijeti kaznene prijave protiv nadležnih u slučaju ubojstva majke dvogodišnjeg dječaka u dvorištu Dječjeg doma u Nazorovoj ulici u Zagrebu, ustvrdivši da postoji odgovornost nadležnih službi. Toelle je u izjavi za Hinu rekla da će kazneno prijaviti socijalnu radnicu i psihologinju Centra za socijalni rad i dvije sutkinje iz Ivanić Grada te posebnog skrbnika dvogodišnjeg dječaka obitelji Jakopović jer su, po njezinim riječima, odgovorni za ubojstvo Jelene Sabine Jakopović. Ubijena žena bila je štićenica Autonomne ženske kuće, ali joj sud po preporuci Centra za socijalni rad i mišljenju posebnog skrbnika za dijete nije omogućio da sa sobom u Autonomnu žensku kuću povede i dvogodišnjeg sina.

SPLIT - Izaslanstvo Međunarodnog atletskog saveza boravilo je danas u Splitu kako bi se upoznalo s tijekom priprema za organizaciju Svjetskog atletskog kupa 2010. godine u tom gradu. Izaslanstvo je obišlo sportske objekte, stadione u Poljudu i Parku mladeži, na kojima bi se Kup trebao održati, te hotelske kapacitete za smještaj atletičara. Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić na primanju je predstavnike Međunarodnog atletskog saveza upoznao sa svim pojedinostima vezanima uz kandidaturu za organizaciju tog uglednog atletskog mitinga. Potpredsjednik Međunarodnog atletskog saveza Kinez Da Peng Lou kazao je kako su članovi izaslanstva zadovoljni onim što su zatekli u Splitu. Stanje na sportskim terenima zadovoljavajuće je i uz manja ulaganja bit će spremni za natjecanje, kazao je Peng Lou.

ZAGREB - Po prvim informacijama iz policije, u hrvatskim gradovima gdje se na ulicama i trgovima pratila utakmica Hrvatska-Japan, završena neriješenim rezultatom, tijekom i nakon utakmice nije bilo izgreda, izvijestio je večeras oko 20 sati glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun. Mehun je napomenuo da su, po informacijama njemačke policije, uoči utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu između Hrvatske i Japana u Nuernbergu u tamošnju policijsku postaju privedena dvojica hrvatskih navijača zbog remećenja javnog reda i mira, dok je sve drugo prošlo mirno i korektno. "Dosad nije zabilježen ni jedan drugi izgred", rekao je Mehun.

ZAGREB - Tijekom vikenda na hrvatskim je prometnicama poginulo deset osoba, izvijestio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun i naveo da iz MUP-a apeliraju na vozače i druge sudionike u prometu da se ponašaju sukladno prometnim propisima. Mehun je podsjetio da se u petak, subotu i nedjelju na hrvatskim prometnicama dogodilo više nesreća od kojih je najteža bila na Istarskom ipsilonu, gdje je u jednoj nesreći poginulo šestero ljudi. "Apeliramo na sve sudionike u prometu, a posebice na poluautocesti između Zagreba i Rijeke, da vode računa o prometnim propisima", rekao je Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙