FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đurđa Adlešić ponovno izabrana za predsjednicu HSLS-a

ZADAR, 17. lipnja 2006. (Hina) - Đurđa Adlešić ponovno je izabrana za predsjednicu Hrvatske socijalnoliberalne stranke (HSLS).
ZADAR, 17. lipnja 2006. (Hina) - Đurđa Adlešić ponovno je izabrana za predsjednicu Hrvatske socijalnoliberalne stranke (HSLS).

Za nju, kao jedinog kandidata za čelnu stranačku dužnost, na današnjem 14. saboru HSLS-a održanom u Zadru glasovalo je 80,2 posto izaslanika, odnosno 661 izaslanik od 834 nazočnih.

Na današnjem saboru izabrano je i 6 potpredsjednika stranke. To su Dražen Breglec, Ivan Čehok, Želimir Janjić, Zlatko Kramarić, Hrvoje Vojković i Stanko Zrilić. Među njima najveći broj glasova je dobio Zlatko Kramarić - 559, a nakon njega Ivan Čehok - 533.

Prije samog završetka 14. sabora HSLS-a, potvrđena predsjednica stranke Đurđa Adlešić je, zahvaljujući nazočnim izaslanicima na velikom povjerenju, rekla da je vrijeme za početak kampanje.

"Nakon što je izabrano vodstvo stranke, vrijeme je za početak kampanje HSLS-a, jednog jedinog HSLS-a. Čestitam izabranima. Jako sam sretna i velika je odgovornost biti izabran u stranci u kojoj je unutarstranačka demokracija na najvišoj razini. Pred nama je veliki zajednički posao. Oni koje ste izabrali moji su prvi suradnici. Oni će pripremati HSLS za slijedeće izbore.

"Hrvatska ne želi ni desne ni lijeve stranke, ne želi stranke koje se bore za bolju prošlost, nego žele istinu i realan razvojni program u poduzetništvu i gospodarstvu. Ljudi žele da im se kaže kada će im biti bolje. HSLS će nastojati to reći bilo na vlasti, bilo u opoziciji. Mi znamo biti i u opoziciji, ako naši programi ne budu prihvaćeni", kazala je Adlešić.

Nakon riječi zahvale predsjednice Adlešić sabor HSLS-a je završio s radom. Bio je to prvi sabor nakon ujedinjenja HSLS-a s ostalim liberalnim strankama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙