FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić: Samostalno ćemo na izbore

ZADAR, 17. lipnja 2006. (Hina) - Izaslanici 14. sabora HSLS-a koji se u subotu održava u Zadru prihvatili su izvješće predsjednice Đurđe Adlešić o radu stranke između dvaju sabora te Temeljnu rezoluciju sa strateškim smjernicama djelovanja stranke u izgradnji Hrvatske.
ZADAR, 17. lipnja 2006. (Hina) - Izaslanici 14. sabora HSLS-a koji se u subotu održava u Zadru prihvatili su izvješće predsjednice Đurđe Adlešić o radu stranke između dvaju sabora te Temeljnu rezoluciju sa strateškim smjernicama djelovanja stranke u izgradnji Hrvatske.

HSLS zna kako voditi Hrvatsku, rekla je predsjednica stranke, dometnuvši kako je posve nedvojbeno da će ta stranka samostalno nastupiti na sljedećim parlamentarnim izborima.

Po sadašnjim istraživanjima HSLS u šest izbornih jedinica prelazi izborni prag, a to je premalo u usporedbi s onim što stranka može, izjavila je Adlešić. Po njezinim riječima HSLS će se boriti protiv birokracije i svih oblika gospodarskoga kriminala, za privatizaciju preostaloga državnoga portfelja radničkim dioničarstvom, zauzimati se za preustroj Hrvatske gospodarske komore i za dobrovoljno članstvo u njoj, a ne kao sada da tvrtke obvezno moraju plaćati to članstvo.

HSLS će se boriti protiv sive ekonomije, poticat će razvoj nacionalnoga gospodarstva i odupirati se pojavi da stranci kupnjom tvrtke osvoje tržište u Hrvatskoj, a onda proizvodnju sele u inozemstvo. Kad je riječ o Europskoj uniji, HSLS smatra da do članstva treba ojačati gospodarsku konkurentnost prema drugim tranzicijskim zemljama i članicama EU-a.

Tražimo modernu, jeftiniju i učinkovitiju javnu upravu, poticanje znanosti i obrazovanja, studije koji odgovaraju potrebama lokalnih zajednica, zatima da HSLS-ovi državni dužnosnici budu redovito na usluzi građanima, rekla je. Podsjetila je na uspjeh dosadašnjih stranačkih akcija poput one "platite rad nedjeljom, a ne zabranite ga", zatim da se ne plaćaju telefonski računi nastali prijevarama. Govoreći o jačanju stranke, rekla je da se u HSLS od prošlog sabora upisalo 1612 novih članova, a ispisala samo 63.

Pred nama je razdoblje velikoga rada, a cilj je dovesti stranku među tri najjače stranke u Hrvatskoj, a jačanje HSLS-a na lokalnoj uvjet je jačanja na nacionalnoj razini, zaključila je Adlešić.

U raspravi su izaslanici u kritikama rada stranke, uz ostalo, upozoravali na lobiranja među izaslanicima da se izaberu određeni kandidati, prigovorili su da u stranci vlada potpredsjednička oligarihija, da se kažnjavaju nepoćudni istupi, zatim da HSLS nije prepoznatljiv u međunarodnim kontaktima i t.d.

Potpredsjednik stranke Stanko Zrilić odgovorio je kritičarima, nazvavši ih destruktivcima, da je sadašnje vodstvo preuzelo vođenje stranke kad joj je rejting bio 0,8, a danas je veći od pet posto.

Adlešić je rekla kako je dobro što u stranci ne misle svi isto, ali rastu stranke trebaju pridonositi svi članovi. HSLS lagano raste, a brz rast nismo ni obećali. U Predsjedništvu ne će biti moji istomišljenici, nego oni koji znaju raditi i koji iza sebe imaju rezultate. Radite i vi, prijeđite prag u svojoj jedinici, poručila je, istaknuvši da HSLS nije ni desnica ni ljevica, nego sredina, ali jest nacionalna stranka.

Nakon izvješća i Temeljne rezolucije 834 od 1090 pozvanih izaslanika pristupila su izboru kandidata za čelne stranačke dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙