FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 17. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 17. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

OSIJEK - Član predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je sinoć u Osijeku kako će se "prolazne i efemerne pojave koje, posebice u Osječko-baranjskoj županiji nastoje zatamniti ulogu, značaj i budućnost HDZ-a, rasplinuti poput mjehura od sapunice". Govoreći na izvanrednoj izbornoj skupštini osječko-baranjske organizacije Mladeži HDZ-a (MHDZ) Šeks je kazao kako u proteklih godinu dana najveći porast članstva MHDZ-a zabilježen upravo u toj Županiji, dodavši kako će na idućim parlamentarnim izborima HDZ respektirati načelno da se na listama za Hrvatski sabor, uz iskusne članove, nađu i mladi ljudi.

OSIJEK - Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks sinoć je u Osijeku na pitanje novinara smatra li da iza posljednjih medijskih napada na njega stoji Demokratski centar (DC) odgovorio kako su zahtjevi Vesne Škare-Ožbolt da podnese ostavku na svoje dužnost kako bi se istražili mogući ratni zločini u Osijeku "osvetnička igra razriješene ministrice", koju nema potrebe dalje komentirati. Šeks nije želio komentirati izjavu Branimira Glavaša kako iza pokušaja rušenja DC-a stoji HDZ, a nije želio ni komentirati ni Glavaševu izjavu kako bi trebao vratiti generalski čin i dobivena odličja iz Domovinskog rata. Na upit je li Hrvatski sabor zaprimio prijedlog Državnog odvjetništva za ukidanje drugog dijela Glavaševa zastupničkog imuniteta, čime bi se omogućilo određivanje njegova pritvaranja, Šeks je odgovorio negativno.

ZAGREB - Izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2005., sa 158 radova 172 arhitekata i njihovih 225 suradnika, otvorena je sinoć u Gliptoteci HAZU, a najboljima su dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA). Nagradu "Viktor Kovačić" za životno djelo dobio je Radovan Miščević, a arhitektu Mići Gamulinu dodijeljena je nagrada "Neven Šegvić" za znanstveno-istraživački, publicistički, kritički i teorijski rad na području arhitekture u prošloj godini. Dodijeljene su i nagrade za pojedina područja arhitektonskog stvaralaštva u tri kategorije.

VARAŽDIN - Gibonnijevim koncertom pod nazivom "Gibonni za Hrvatsku kuću u Padovi" na varaždinskom Korzu jučer je počela humanitarna akcija za Hrvatsku kuću u Padovi, koju je pokrenula kirurginja i počasna hrvatska konzulica u Padovi dr. Nela Sršen. U kući bi bili smješteni pacijenti koji dolaze na transplantaciju u Padovu, a inicijativa za jedan takav objekt došla je od samih pacijenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙