FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 21. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 21. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Bageri Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i danas na Viru ruše bespravne objekte i uklanjaju ostatke srušenih. Pet bagera je angažirano na uklanjanju bespravnih objekata u Uvali svinja, a jedan čisti teren u uvalama Smratina i Slatina, priopćeno je danas iz Ministarstva. U pet dana uklanjanja bespravno sagrađenih objekata na Viru, uklonjeno ih je 28 od predviđenih 50. U uvali Smratina i Slatina uklonjeno je svih 10 objekata predviđenih za uklanjanje u ovoj fazi. U Uvali svinja do danas je uklonjeno 18 objekata, 8 temelja i 10 apartmanskih objekata.

KRAPINA - Stotinjak nezadovoljnih mještana zagorskih naselja uz autocestu Zagreb - Macelj ponovno je danas prosvjedovalo tražeći slobodan ulaz na autocestu dok se ne izgradi paralelna, spojna cesta od Zaboka do Krapine, no najavljene blokade autoceste nije bilo jer ih je u tome spriječila policija. Kolonu od desetak automobila i dvadesetak traktora, koja se uputila iz Svetog Križa Začretja kako bi nakratko zaustavila promet na autocesti, policija je zaustavila kod nekoliko stotina metara udaljenog odmorišta. Prosvjednicima koji su se dalje uputili pješice, kordon specijalne policije nije dopustio ulazak na autocestu jer je njome zabranjen promet pješacima. Prosvjednici su se na ulazu na autocestu zadržali do podneva, kada su se počeli mirno razilaziti. Jutros su usporavali promet na kružnome toku u svetokriškom naselju Švaljkovcu gdje su se stvarale manje gužve.

ZAGREB - Na svečanosti u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) danas su uručene nagrade "Milka Trnina" Cynthiji Hansell-Bakić, Daliboru Cikojeviću te Maji i Goranu Bakraču, dok su diplomu "Milka Trnina" za 2005. godinu primili Gudački kvartet Sebastian, ansambl Cantus i Dubrovački simfonijski orkestar. Tu uglednu godišnju nagradu koja nosi ime istaknute hrvatske operne umjetnice Milke Trnine za posebno uspješan i zapažen nastup u Republici Hrvatskoj još od 1958. godine dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika (HDGU), podsjetio je predsjednik Društva Prerad Detiček. Dodao je kako je do sada uručeno 126 nagrada i 33 diplome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙