FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 24. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 24. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

HANOJ - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan sastao se u srijedu ujutro s vijetnamskim predsjednikom Tran Duc Luongom i ministrom vanjskih poslova Nguyenom Dy Nienom, pohvalivši tom prigodom suradnju i nastojanja dužnosnika te zemlje da se u suradnji s UN-ovim programom ondje smanji siromaštvo. Prvi UN-ov glavni tajnik koji je posjetio Vijetnam trebao bi tijekom dana razgovarati s dužnosnicima ministarstva poljoprivrede i s njima razgovarati o pitanju sprečavanja širenja ptičje gripe.

TOKIO - Kineski ministar vanjskih poslova Li Zhaoxing i japanski ministar vanjskih poslova Taro Aso održali su prvi put ove godine bilateralne pregovore, izvijestila je u srijedu japanska vlada, no njihov susret nije urodio rješenjem nesuglasica oko posjeta japanskog premijera hramu borcima palim u II. svjetskom ratu, izvješćuju agencije. Taro Aso i Li sastali su se kasno u utorak na marginama međunarodne ekonomske konferencije u katarskoj Dohi. Razgovarali su o razmiricama oko zaliha plina u Istočnom kineskom moru, stajalištu Sjeverne Koreje o tom pitanju, regionalnoj suradnji i reformi UN-a, rekao je novinarima glavni šef kineskog kabineta Shinzo Abe.

BAGDAD - Više je osoba ranjeno rano jutros u Bagdadu kada je bomba eksplodirala nedaleko grupe radnika koji su u šijitskom dijelu grada tražili posao, izvijestili su policijski izvori. Taj je napad u naselju Kadhymiya u sjevernom dijelu grada drugi u posljednjih nekoliko dana koji za metu ima uglavnom šijitske muškarce u potrazi za poslom. Policija je izvijestila kako se za sada ne čini da je u eksploziji bilo ljudskih žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙