FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijetado 9,30 sati.
ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

JERUZALEM - Izraelski ministar obrane Amir Peretz iz Laburističke stranke predlaže pokretanje pregovora Izraela i predjednika plestinske vlasti Mahmud Abasa, navodi četvrtak izvor blizak ministru. "Nisam uvjeren da će potpuna izolacija palestinske vlasti oslabiti Hamas, mislim da bi to moglo imati suprotan učinak", rekao je Peretz tijekom susreta s dužnosnicima obrane. On je ukazao na porast popularnosti Hamasa na palestinskim područjima od kada su Izrael, SAD i EU odredili gospodarske sankcije. Peretz je uz ostalo predložio isplatu 12 milijuna dolara "humanitarne pomoći" Palestincima, iz 50 milijuna dolara poreza koji pripadaju palestinskoj vlasti, koje Izrael odbija isplatiti nakon što je u ožujku Hamas stupio na vlast.

DŽAKARTA - Iranski predsjednik Mahmud Ahamdinedžad je u četvrtak u govoru pred studentima u glavnom gradu Indonezije izjavio da će Izrael jednog dana nestati, prenosi AFP. U svom nastupu iranski je predsjednik je nazvao Izrael režimom koji je utemeljen na zlu. "Taj će režim jednog dana nestati", rekao je iranski čelnik. Ahmadinedžad se nalazi u službenom petodnevnom posjetu Indoneziji, najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji na svijetu, koja mu pruža podršku u sukobu sa Zapadom u pogledu spornog nuklernog programa. Iranski je predsjednik u svojim ranijim izjavama govorio kako Izrael treba zbrisati sa zemljopisne karte.

QUETTA - Najmanje šest policajaca je poginulo u eksplozijama mina u policijskoj školi u Quetti, glavnom gradu pokrajine Balučistan, objavila je lokalna policija. "Šest policajaca je ubijeno u eksplozijama mina na terenima na kojima se obavljaju vježbe gađanja" u predgrađu Quette, objasnio je šef policije te pokrajine. Sedam policajaca je ranjeno, dodao je. Dulje od godinu dana Balučistan je poprište napada na snage Pakistana, a koje izazivaju razne separatističke skupine tražeći više gospodarske i političke autonomije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙