FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati
ZAGREB, 8. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati

ZAGREB - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine jučer su od jutra do kasnih večernjih sati razmatrali 25 točaka dnevnog reda, među ostalim o privremenim financijskim rezultatima poslovanja gradskih trgovačkih društava za 2005., uvođenju studentske kulturne kartice, izvješću poticajnih mjera populacijske politike, suradnji i prijateljstvu Zagreba i Knina. Prijedlog o studentskoj kulturnoj kartici HDZ-a i HSLS-a nije prihvaćen, ali je prihvaćen zaključak da Gradsko poglavarstvo izradi prijedlog po kojemu bi pravo na karticu za besplatne posjete kulturnim ustanovama, ne samo u vlasništvu grada već i države dobili svi mladi do 26 godina. Izvješće o privremenim finacijskim rezultatima poslovanja gradskih trgovačkih društava za 2005. je prihvaćeno, uz oštru kritiku oporbenih zastupnika.

VUKOVAR - U vukovarskom Gradskom muzeju sinoć je podizanjem festivalske zastave na svečanosti otvorenja u perivoju dvorca Eltz i koncertnim nastupom mladih solista u Baroknoj dvorani Eltzova dvorca otvoren 8. vukovarski Festival komorne glazbe. Festival je osnovan 1999. godine, nakon procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, kad su Povelju o utemeljenju Festivala komorne glazbe - uz vukovarski Gradski muzej potpisali Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska paneuropska unija i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika. Nakon sinoćnjoj svečanosti otvorenja nastupili su - bariton Krešimir Stražanac i sopranistica Marija Lešaja uz pratnju Vlaste Gyure na klaviru, a na programu su bila djela Johannesa Brahmsa, Roberta Schumanna i Dore Pejačević.

ZAGREB - Slikovnica "Pitanja princa Alma" Ane Đokić Pongrašić uvrštena je u "White Ravens", katalog najboljih dječjih knjiga za 2006. koji objavljuje međunarodna dječja knjižnica u Muenchenu, priopćila je jučer "Autorska kuća" koja je slikovnicu izdala. U obrazloženju stoji da ta slikovnica, kroz priču o znatiželjnom dječaku koji postavlja iskrena pitanja o stvarima koje ga okružuju, poziva na toleranciju i otvorenost prema drugim ljudima. Slikovnicu je ilustrirao Sven Nemet. Katalog "White Ravens", u koji se svake godine uvrsti oko 250 naslova iz cijeloga svijeta, stvaraju suradnici najveće međunarodne knjižnice za dječju knjigu, smještene u dvorcu Blutenburg u Muenchenu.

ZAGREB - Filmski program "Crni val", s osam dokumentarnih i eksperimentalnih filmova s područja bivše Jugoslavije iz arhiva Festivala kratkometražnog filma Oberhausen, prikazat će se 8. lipnja u Multimedijalnom centru Studentskog centra. Prikazat će se filmovi Nedjeljka Dragića, Krste Papića, Karpa Godine, Želimira Žilnika, Vefika Hadžismajlovića, Borivoja Dovnikovića, Jovana Jovanovića i Miše Miloševića. Filmove će predstaviti Carsten Spicher, direktor arhiva Festivala u Oberhausenu, jednog od najpoznatijih festivala kratkog filma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙