FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 14. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 14. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

LINZ - Austrijske vlasti u nedjelju su objavile da je utvrđen četvrti slučaj kravljeg ludila u toj zemlji, dodavši kako su sva goveda s pogođene farme uništena. Isti izvor navodi kako su laboratorijske pretrage na kravi s farme u provinciji Gornjoj Austriji potvrdile da je zaražena kravljim ludilom. Klaonica je potom potpuno dezinficirana, a goveda su uništena u pokušaju da se spriječi širenje zaraze, iako nijedno nije imao test pozitivan na kravlje ludilo.

MADRID - Baskijska organizacija ETA u razgovoru za baskijski dnevnik Garu u nedjelju je izjavila kako se rješenje sukoba neće postići "bez sporazuma o teritorijalnosti i samoodređenju". Dvojica pripadnika vodstva baskijske oružane separatističke organizacije kazala su da konačni sporazum mora biti dogovorena formulacija o saoodređenju i teritorijalnosti, jer su to ključne stvari za nadvladavanje sukoba.

BANJA LUKA - U banjalučkoj župi Presnače misom zadušnicom u nedjelju je obilježena jedanaesta obljetnica stravičnog ubojstva župnika Filipa Lukende i časne sestre Cecilije Grgić, koji su, u noći 12. na 13. svibnja 2005. godine, nakon višesatnog mučenja, zapaljeni u župnom dvoru, nakon čega je crkva sv. Male Tereze razorena minama. Nitko od sudionika ovog zločina do danas nije procesuiran, a počinili su ga pripadnici regularnih postrojbi policije i Vojske Republike Srpske. Crkva i župni dvor obnovljeni su svibnja 2005. godine, a od 2.500 župljana koji su ovdje živjeli prije rata u BiH, danas ih je tek oko 200, tako da je misi-zadušnici nazočilo više svećenika i časnih sestara nego mještana.

BAGDAD - Dvanaest je osoba poginulo, a 61 je ozlijeđena u eksplozijama pet bombi postavljenih na ceste i u dva samoubilačka napada u Bagdadu u nedjelju, objavila je iračka policija. Prve dvije bombe eksplodirale su na različitim dijelovima Palestinske ulice u istočnom dijelu Bagdada. U prvoj je nastradala policijska ophodnja te su u njoj ranjena dva policajca i četiri civila. U drugoj je eksploziji poginulo pet osoba, a jedan je policajac ranjen kada je na bombu naišao civilni autobus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙