FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 10. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

JAKARTA - Indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono izjavio je u srijedu, nakon susreta s iranskim kolegom Mahmudom Ahmadinedžadom da je nuklearni program Teherana "miroljubiv" i da u rješavanju krize treba dati prednost diplomaciji. "Indonezija vjeruje da je iranski nuklearni program miroljubiv i da se svi problemi u svezi s time mogu riješiti na prikladan način i diplomatskim putem uz posredovanje više čimbenika iz međunarodne zajednice", rekao je indonezijski predsjednik na konferenciji za tisak. Iran je kadar da brani svoja "prava i interese" koji se podudaraju s pravima i interesima drugih naroda u svijetu, rekao je Ahmadinedžad tijekom posjeta Indoneziji.

BAKUBA - Jedanaest radnika koji su radili za iračku elektrokompaniju ubijeno je, a pet je osoba ranjeno u srijedu ujutro u napadu iz zasjede na autobus koji ih je prevozio, sjeverno od Bagdada, priopćila je tamošnja policija. "Naoružane osobe otvorile su vatru na autobus koji je prevozio radnike iračke elektrokompanije, 10 km sjeverno od Bakube, 60 km sjeverno od Bagdada. Kada je policija stigla na lice mjesta autobus je eksplodirao", doznaje se od policije. "Ubijeno je jedanaest radnika i ranjeno pet osoba, među kojima policajac", dodaje policija. Grad Bakuba, prijestolnica pokrajine Diyala, poprište je redovitih napada na civile i na iračke snage sigurnosti.

VLADIVOSTOK - Potres jakosti 6,3 stupnja po Richteru pogodio je u srijedu poluotok Kamčatku na ruskom Dalekom istoku, na području gdje su se zbog jakog pomicanja tla prošlog tjedna srušile stotine kuća, izvijestio je tamošnji čelnik ministarstva za izvanredna stanja. Kako navodi isti čelnik, zasad još nema podataka o žrtvama ni o materijalnoj šteti. Niz potresa jakosti do 7,9 stupnjeva po Richteru prošlog tjedna je pogodio okrug Koriakie i njegovih 12 sela s ukupno 12.000 stanovnika. Više desetaka osoba bilo je lakše ozlijeđeno, a stotine su morale napustiti to područje. Poluotok Kamčatka koji je otprilike velik kao Japan, slabo je nastanjen s manje od jedne osobe na četvorni kilometar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙