FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 8. lipnja

ZAGREB, 8. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 8. lipnja:
ZAGREB, 8. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 8. lipnja:

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta pustit će u promet 7,4 kilometra dugu dionicu Jankomir-Zaprešić na autocesti Zagreb-Macelj. Izgradnja te dionice trajala je, sukladno ugovoru, 22,5 mjeseci, uz cijenu od 31,5 milijuna eura. Glavni izvođač radova bila je tvrtka Pyhrn Motorway, a podizvođači uglavnom hrvatske tvrtke. Na autocesti Zagreb-Macelj do konca travnja 2007. trebala bi završiti gradnja dionice Krapina-Đurmanec-Macelj čime bi svih 60 kilometara te autoceste bilo u punoj funkciji. Nastavak izgradnje, odlukom Vlade, povjeren je društvu Autocesta Zagreb-Macelj, u kojem hrvatska država ima 49 posto udjela, a njemačka tvrtka Pyhrn Concession Holding 59 posto (10,30 sati, naplatne postaje Zaprešić).

UMAG - U organizaciji Istarske županije i grada Umaga, otvara se 1. Međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme CROFISH, koji se održava od 8. do 11. lipnja. Cilj sajma je omogućiti okupljanje i predstavljanje gospodarskih subjekata i djelatnosti ribarstva Hrvatske te susjednih zemalja, odnosno promidžba proizvoda morskog ribarstva, novih tehnologija namijenjenih ribarskim tvrtkama, kao i promoviranja usluga servisa i ribarske logistike. Na sajmu će, među ostalim, biti predstavljeni i međunarodni projekti FISH.LOG - izgradnja prvih Veletržnica riba u Hrvatskoj (Poreč, Rijeka), te CONNECT - njihovo povezivanje u sustav Veletržnica EU. Sajam se organizira uz podršku HGK, HOK-a, te talijanskih regija Friuli Venezia Giulia, Veneto i Emilia Romagna. Pokrovitelj Sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, a očekuje se da se sajam otvoriti ministar Petar Čobanković (13,00 sati, nova sportska dvorana).

PULA - Tema ovogodišnjeg, 40. simpozija Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, koji se održava od 8. do 10 lipnja, je "Financijsko restrukturiranje profitnog i neprofitnog sektora u Hrvatskoj". U radu simpozija sudjelovat će oko 50 domaćih i stranih izlagača, a očekuje se više od 800 sudionika. (9,00 sati, Hotel Histria).

RIJEKA - Svečano otvaranje Generalne skupštine Međunarodne udruge gradova i luka (AIVP) i Dana AIVP-a na kojima će 8. i 9. lipnja sudjelovati oko 100 članova te udruge, predstavnici luka i gradova sa svih kontinenata. AIVP je osnovan 1988. s ciljem stvaranja infrastrukture za razmjenu informacija i kvalitetnijeg ostvarivanja lučkih projekata. Članovi su predstavnici lučkih gradova, lučkih uprava, organizacija i tvrtaka lučkih partnera, a hrvatske su članice Lučke uprave Rijeka i Dubrovnik. Glavna tema Dana AIVP-a bit će razvoj urbanog turizma u lučkim gradovima (14,30 sati, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja).

ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) i program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) predstavit će na susretu s novinarima zajednički pilot projekt "Upravljanje osobnim financijama". U sklopu tog projekta će se tijekom lipnja, srpnja i rujna ove godine održavati interaktivne radionice za građane na temu "Kako uskladiti vlastita primanja i troškove" (12,15 sati, HUB, Nova ves 17).

ZAGREB - HVB Splitska banka na "Financijskom doručku" predstavit će podatke o recentnim kretanjima, te prognoze budućih trendova u domaćem i međunarodnom gospodarstvu (10,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Najveći hrvatski veletrgovac farmaceutikom Medika predstavit će na konferenciji za novinare svoje godišnje izvješće za 2005. godinu (11,00 sati, Medika, Capraška 1).

ZAGREB - Promet u trgovini na malo u travnju je nominalno porastao za 6,3 posto u odnosu na ožujak, dok je realni porast iznosio 5,9 posto, objavio je Držani zavod za statistiku. Na godišnjoj razini, u travnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, u maloprodaji se bilježi nominalni rast od 4,2 posto, dok je realni porast iznosio 1,5 posto. Statistički podatci pokazuju da je u prva četiri mjeseca ove godine promet u trgovini na malo nominalno porastao za 5,1 posto, a realno za 2,3 posto.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙