FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić najoštrije osudio ispade u srbijanskom parlamentu

BEOGRAD, 6. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić najoštrije je osudio ispade pojedinih zastupnika Skupštine Srbije koji su u utorak vrijeđali ministricu poljoprivrede Ivanu Dulić-Marković.
BEOGRAD, 6. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić najoštrije je osudio ispade pojedinih zastupnika Skupštine Srbije koji su u utorak vrijeđali ministricu poljoprivrede Ivanu Dulić-Marković.

"Građani Srbije od Parlamenta očekuju da se ogradi od takvih apsolutno neprimjerenih i štetnih izjava pojedinih zastupnika", naveo je Tadić u priopćenju i naglasio da država mora jamčiti sva prava građanima Srbije, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Napad na ministricu poljoprivrede Ivanu Dulić-Marković osudio je i Srpski pokret obnove (SPO), a potpredsjednik te stranke Srđan Srećković zatražio je od nadležnih tijela da zaštite demokratske institucije.

SPO smatra da su "radikali maligno tkivo Srbije", rekao je Srećković i dodao kako je njihov današnji ispad još jedna opomena strankama demokratskog bloka da postoji opasnost od vraćanja Srbije u period izolacije pa je suradnja demokratskih snaga nužna radi budućnosti Srbije.

Demokratska stranka osudila je "govor mržnje" koji se čuo u Skupštini Srbije i izrazila protest jer je potpredsjednik parlamenta Vojislav Mihajlović, kako su rekli, "neadekvatno vodio sjednicu".

Demokratska stranka u priopćenju navodi da "zle riječi uvijek prethode djelima koja su protiv interesa građana".

Profesorica građanskog prava Vesna Rakić-Vodinelić za B 92 rekla je kako smatra da na ovakvo ponašanje zastupnika moraju reagirati i druge državne institucije i dužnosnici.

Zastupnik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić u utorak je za skupštinskom govornicom vrijeđao obitelj ministrice poljoprivrede Srbije, Hrvatice Ivane Dulić Marković nazivajući ih ustašama, nakon čega su zastupnici stranke G 17 Plus, u znak protesta, napustili zasjedanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙