FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: Suljić u Haagu uhićen temeljem međunarodne potrage

ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Munib Suljić, jedan od osuđenih za ratne zločine u Pakračkoj poljani, uhićen je u Haagu temeljem međunarodne potrage i nije se sam predao nizozemskoj policiji, doznaje se u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).
ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Munib Suljić, jedan od osuđenih za ratne zločine u Pakračkoj poljani, uhićen je u Haagu temeljem međunarodne potrage i nije se sam predao nizozemskoj policiji, doznaje se u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun Hini je izjavio da je Hrvatska obavijest o Suljićevu uhićenju zaprimila putem međunarodne policijske suradnje.

"Suljić je u Haagu uhićen temeljem međunarodne potrage koja je dulje vrijeme na snazi. Prilikom uhićenja zadobio je ozljede zbog kojih je pod liječničkim nadzorom", ustvrdio je Mehun.

Dodao je da je policija, sukladno međunarodnoj policijskoj suradnji i postupajući po nalogu suda, spremna Suljića sprovesti pred hrvatsko pravosuđe kada to budu dozvoljavale "zdravstvene i druge okolnosti".

U MUP-u se danas nisu mogle dobiti informacije o kakvim je ozljedama riječ, kako ih je Suljić zadobio te u kojoj je bolnici.

Isto tako u MUP-u nemaju podataka što je Suljić radio u Nizozemskoj. "Informacije o okolnostima njegova boravka te druge pojedinosti o ovom slučaju još očekujemo od nizozemskih kolega", ustvrdio je Mehun.

O Suljićevu uhićenju putem Interpola je izviješteno i Ministarstvo pravosuđa. No, službena obavijest o tome od nadležnih pravosudnih tijela Kraljevine Nizozemske još nije stigla, doznaje se u Ministarstvu. Pojašnjavaju i kako činjenice da se protiv njega vodi kazneni postupak te da je uhićen u inozemstvu predstavljaju osnovu za pokretanje postupka izručenja.

Međunarodna potraga za Suljićem raspisana je prošle godine nakon izricanja nepravomoćne presude na ponovljenom suđenju za zločine u Pakračkoj poljani. Iako je dolazio na rasprave Suljić se, kao ni Igor Mikola, nije pojavio na izricanju presude. Zajedno sa Sinišom Rimcem njih su trojica osuđeni zbog ubojstva nepoznatog muškarca zvanog Saša, za kojeg je do zadnje izmjene optužnice, dan prije izricanja presude, bilo navedeno da se zove Aleksandar Antić.

Mikola je, s preostalom dvojicom iz tzv. pakračke skupine - Miroslavom Bajramovićem i Brankom Šarićem, osuđen i za protupravno lišavanje slobode i iznudu nad trojicom zagrebačkih Srba koncem 1991.

Krajem svibnja ove godine Vrhovni sud gotovo je u cijelosti potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda u slučaju Pakračka poljana, a Suljiću je kazna s deset povišena na 12 godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙