FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Specijalci srpske policije tragali za Mladićem na području Valjeva

BEOGRAD, 7. svibnja (Hina) - U srpskom gradu Valjevu i okolici,stotinjak kilometara od Beograda, u nedjelju je trajala višesatnapolicijska akcija u kojoj su sudjelovali i dva vojna i jedanpolicijski helikopter, čiji je cilj bio uhićenje pomagača haškogbjegunca Ratka Mladića, javila je agencija Beta iz svojih izvora.
BEOGRAD, 7. svibnja (Hina) - U srpskom gradu Valjevu i okolici, stotinjak kilometara od Beograda, u nedjelju je trajala višesatna policijska akcija u kojoj su sudjelovali i dva vojna i jedan policijski helikopter, čiji je cilj bio uhićenje pomagača haškog bjegunca Ratka Mladića, javila je agencija Beta iz svojih izvora.

Pripadnici specijalnih jedinica MUP-a Srbije pretresli su stan obitelji Starčević, a potom i njihov pčelinjak u selu Suvodanju, u podnožju planine Medvednik, objavljuju beogradski elektronički mediji.

Prema agenciji Beta, specijalci su pomagače najtraženijeg haškog optuženika odbjeglog bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske generala Ratka Maladića tražili na dvije lokacije u tom mjestu.

Mediji prenose da je Valjevo od nedjelje ujutru na nogama, pošto su na nekoliko lokacija u gradu viđena terenska vozila i kombiji specijalnih jedinica MUP-a, a iznad grada je gotovo tri sata kružio i policijski helikopter. Specijalci u maskirnim uniformama, s fantomkama na glavi i naoružani automatskim puškama, kako navode elektronički mediji izjave očevidaca, blokirali su dio ulice ispred ulaza u jednu zgradu gdje je stan zastavnika u mirovini Milorada Starčevića. Njegova supruga Nada je za radio B92 rekla da su specijalci MUP-a, po nalogu Okružnog suda u Beogradu, obavili pretres njihovoga stana, a potom su otišli pretražiti i pčelinjak u blizini grada. Prigodom pretresa oduzeli su dva pištolja, za koje Milorad Starčević i njegovi sinovi imaju uredne dozvole. Prema njenim riječima, Ratko Mladić je jednom, 2001. godine, svratio u njihov pčelinjak, ali ga od tada nisu vidjeli.

Prema neslužbenim informacijama, specijalci MUP-a su danas na isti način provjeravali još jednog stanovnika Valjeva, pčelara iz naselja Peti Puk, koji također u regiji sela Bobova, u blizini nekadašnjih Mladićevih košnica, ima pčelinjak. Helikopter MUP-a Srbije je, nakon što je gotovo tri sata letio iznad Valjeva, skrenuo prema području sela Pričevići. U tom pravcu, prenose mediji, potom su se uputila i terenska vozila MUP-a. Od mjesne policije i predstavnika pravosuđa u nedjelju se nije mogla dobiti nikakva informacija o policijskoj potrazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙