FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 25. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 25. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 9,30 sati.

KABUL - Nekoliko tisuća osoba pobjeglo iz okruga Panjwai na jugu Afganistana gdje je u sukobima afganistanskih snaga sigurnosti, koalicije i talibana poginulo mnogo ljudi, priopćio je Međunarodni ured za migracije. Stanovnici pet sela, odnosno između dvije i tri tisuće ljudi iz tog okruga pobjeglo je s područja sve češćih sukoba, rekao je u četvrtak jedan dužnosnik te UN-ove organizacije. Panjwai se nalazi oko 35 kilometara zapadno od Kandahara. Od sredine travnja u okrugu Panjwai bijesne sukobi talibana, afganistanskih i snaga koalicije u kojima je poginulo više desetaka ljudi, uglavnom talibana.

DILI - U istočnom Timoru u četvrtak su i dalje trajali oružani sukobi vojnika i dezertera, dok ta mala zemlja očekuje intervenciju stranih postrojbi. Najmanje jedan policajac i jedan vojnik ubijeni su u pucnjavi u središtu glavnog grada Dilija. Ta mala zemlja, neovisna četiri godine, koja ne uspjeva uspostaviti red, pozvala je u srijedu pomoć stranih postrojbi. Australija i Portugal ponudili su u srijedu Istočnom Timoru svoje vojnike. Canberra je poručila da može poslati između 1.000 i 1.300 vojnika, tri ratna broda i helikoptere. Prvi kontingent 150 australskih vojnika trebao bi stići u četvrtak radi osiguranja zračne luke Dilija, rekao je australski premijer John Howard.

ZAGREB - Zastupnik Liberalne stranke u donjem domu kanadskog parlamenta Borys Wrzesnewskyj uputio je u parlamentarnu proceduru zahtjev kojim traži ukidanje viza za hrvatske državljane koji Kanadu žele posjetiti turistički, poslovno ili zbog posjeta obitelji do šest mjeseci, stoji u priopćenju dostavljenom Hini u srijedu. Wrzesnewskyj je prijedlog obrazložio snažnim vezama koju 250.000 pripadnika hrvatske dijaspore u Kanadi održava s domovinom te napretkom Hrvatske na putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu. Kanadski zastupnik napominje da je Velika Britanija krajem ožujka ukinula ograničenja za izdavanja viza hrvatskim građanima te je pozvao kanadsku vladu da učini isto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙