FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. svibnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 11. svibnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Član Uprave "Podravke" i glavni izvršni direktor za poslovne procese Zdravko Šestak te predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravke" (UBIUDR) Mladen Pavković potpisali su danas u Koprivnici Sporazum o donaciji sredstava za djelatnost te udruge. Tim sporazumom "Podravka" se obvezala da će novčano pomagati djelatnosti te udruge ove godine, u prvom redu radi potpore i pomoći sudionicima Domovinskog rata iz te tvrtke, priopćeno je iz "Podravke". "Podravka" je i do sada pomagala rad Udruge, a danas potpisanim sporazumom ta će suradnja i pomoć biti proširene, dodaje se. Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravke" uspješno djeluje već deset godina, od 1996., a u nju je učlanjeno 1373 od 1425 branitelja, koliko ih je trenutačno zaposleno u toj tvrtki.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) na čelu s predsjednicom Đurđom Adlešić koje ga je upoznalo s prijedlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu kojeg je u saborsku proceduru uputila zastupnica Adlešić, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika. Cilj zakona je reguliranje rada nedjeljom i praznicima, ali uz zadržavanje razine zaposlenosti kako ne bi došlo do otpuštanja velikog broja radnika, kao i pooštravanje inspekcijskog nadzora poslodavaca, stoji u priopćenju. Predloženim izmjenama i dopunama, naglasili su, dopunjavaju se postojeće odredbe o zaštiti dostojanstva radnika i zabranjuju svi oblici vrijeđanja i omalovažavanja. Uvodi se i odredba po kojoj se rad nedjeljom, blagdanom ili nekim drugim danom za koji je Zakonom propisano da je neradni, može uvesti samo u slučaju da su razlozi, način i uvjeti za njegovo uvođenje regulirani Kolektivnim ugovorom potpisanim sa sindikatom.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je Joška Marušića, autora knjige "Grgur iz Nina" i izaslanstvo "Naklade Jesenski i Turk d.o.o.", koji su mu predstavili ekskluzivno bibliografsko izdanje knjige "Grgur iz Nina", otisnuto u ograničenoj nakladi od 777 primjeraka, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika. Joško Marušić, istaknuti hrvatski karikaturist i jedan od najpoznatijih autora Zagrebačke škole animacije, ovaj put se predstavio kao autor knjige s temom iz starije hrvatske povijesti. Tijekom susreta autor knjige Joško Marušić uručio je Predsjedniku prvi primjerak izdanja knjige, vlastoručno označen rednim brojem 1. i s autorskom ilustracijom Predsjednika-građanina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙