FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 15. svibnja

ZAGREB, 15. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 15. svibnja.
ZAGREB, 15. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 15. svibnja.

ZAGREB - Nacionalno vijeće za konkurentnost organizira skup "Strateški okvir za razvoj i konkurentnost Hrvatske". Kako je najavljeno, na početku skupa predsjednik Vlade Ivo Sanader predstavit će bitne odrednice Strateškog okvira za razvoj Hrvatske. Organizatori ističu kako je cilj tog skupa osnažiti međusobni dijalog i suradnju predstavnika Vlade, poslovne zajednice, sindikata te znanosti i obrazovanja kao ključnog uvjeta za provedbu strategije razvoja Hrvatske temeljene na jačanju konkurentnog tržišnog gospodarstva. Bit će održano i nekoliko panel diskusija na kojima će osvrte na Strateški okvir dati predstavnici ključnih interesnih strana u hrvatskom društvu, potičući time javnu raspravu o temeljnom dokumentu za budućnost Hrvatske u narednih sedam godina. (11,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

BERN/ZAGREB - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo, koje vodi ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, boravit će u dvodnevnom radnom posjetu Švicarskoj, tijekom kojeg će biti održan gospodarski forum. Prvog dana posjeta Vukelić će se sastati s ministrom gospodarstva Švicarske Konfederacije Josephom Deissom, s kojim će raspravljati o razvoju malog i srednjeg poduzetništva, prijenosu švicarskih znanja i iskustava na tom području te o ulaganjima švicarskih tvrtki u Hrvatskoj (ministar Vukelić bit će dostupan za izjave za medije na temu ovog sastanka od 11,30 sati putem telefona).

ZAGREB - Tvrtka Carlsberg Croatia predstavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja u prvom tromjesečju ove godine, kao i godišnje izvješće o zaštiti okoliša i pozitivnim nastojanjima u društveno-odgovornoj proizvodnji. (11,00 sati, klub Aquarius, jezero Jarun)

ZAGREB - Hrvatski građani u mobilnom telefoniraju bilježe nove rekorde. U prva tri mjeseca ove godine u mobilnoj telefoniji utrošeno je 854 milijuna minuta ili čak 57,1 posto više nego u istim mjesecima prošle godine, dok je promet u fiksnoj telefoniji istodobno smanjen za 12,5 posto, na 2,3 milijarde minuta, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Većina prometa u pokretnoj mreži, odnosno više od 96,6 posto ili 825 milijuna minuta utrošeno je u domaćem prometu, koji je u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine u porastu za 59,6 posto. U nepokretnoj mreži u domaćem je prometu utrošeno 2,25 milijardi minuta. U odnosu na isto razdoblje lani, promet u domaćoj nepokretnoj mreži smanjen je za 12,6 posto, dok je međunarodni promet, na koji je utrošeno 48 milijuna minuta, u padu za 6,7 posto.

ZAGREB - U zračnom prijevozu u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine ostvaren je promet 244 tisuće putnika, što je za 27,6 posto manje u odnosu na prethodno tromjesečje, i 6,9 posto manje u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U domaćem prijevozu, u kojem je prevezeno 80 tisuća putnika, zabilježen je pad broja putnika za 20 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, a u usporedbi s istim razdobljem prošle godine također je zabilježen pad, od 13 posto. U međunarodnom prijevozu prevezeno je 164 tisuće putnika, što je pad broja putnika u odnosu na prethodno tromjesečje za 30,8 posto, dok je prema prvom lanjskom tromjesečju taj pad 3,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙