FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 4. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 4. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Zapovjednici gradskih i općinskih vatrogasnih postrojba danas su od Vlade dobili 17 vatrogasnih vozila, a još toliko bit će im isporučeno do kraja ove godine. Vatrogasna im je vozila, kao izaslanica predsjednika Vlade Ive Sanadera, predala potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i nazočnima čestitala 130. obljetnicu Hrvatske vatrogasne zajednice. Isporukom 17 vatrogasnih vozila i još 17 do kraja 2006. nastavlja se Vladin program dodjele 210 vatrogasnih vozila gradskim i općinskim vatrogasnim postrojbama koji će biti dovršen do godine 2009.

PAKOŠTANE - Na današnjem mirnom prosvjedu oko 60-ak pakoštanskih poljoprivrednika upozorili su da im država još nije isplatila naknadu za štetu na povrtlarskim kulturama koje su im prije dvije godine uništile zaštićene ptice iz Parka prirode Vransko jezero. Poljoprivrednici se okupili na ulazu u Park prirode Vransko jezero. Podsjetili su da im je prije dvije godine propao gotovo sav urod na povrtlarskim kulturama, mrkvi, poriluku i drugima i da su od Ministarstva kulture zatražili oko dva milijuna kuna odštete. Izrazili su bojazan da će njihovi zahtjevi pasti u zastaru te su od Vlade zatražili žuran odgovor. U suprotnom, poduzet ćemo drastičnije korake, poručili su pakoštanski poljoprivrednici.

SISAK - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i uručivanjem nagrade za životno djelo i godišnjih nagrada, tradicionalnom procesijom i misom u župnoj crkvi svetog Kvirina te kulturnim priredbama i sportskim natjecanjima, Sisak je danas svečano proslavio Dan grada i blagdan svojega nebeskog zaštitnika Svetog Kvirina. Nagrada grada Siska za životno djelo svečano je uručena na sjednici Gradskog vijeća svjetski poznatom akademskom kiparu Ivanu Kožariću, a godišnje nagrade grada Siska dobile su učiteljica Osnovne škole "Braća Bobetko" Željka Žugaj i ženska B ekipa sisačkoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

SPLIT - U splitskoj zračnoj luci u Kaštelima ovoga vikenda zabilježeno je čak 196 uzlijetanja i slijetanja s više od 19 tisuća putnika iz svih krajeva Europe i svijeta, najviše iz Njemačke, Velike Britanije te Švedske i Norveške, što je blizu prometu u kolovozu prošle godine.Kako se doznaje od voditelja Sektora prometa i tehnike Slavka Roguljića promet je i inače povećan od početka ove godine. U prvih pet mjeseci kroz zračnu je luku prošlo 236 tisuća putnika što je 8,6 posto više nego lani u istom razdoblju, kaže Roguljić, dodajući kako broj putnika raste iz mjeseca u mjesec, posebno u međunarodnom prometu. Inače usluge ove zračne luke koristi čak 50-ak avionskih kompanija među kojima su samo tri domaće.

ZAGREB - "Floraart", 41. međunarodna vrtna izložba koja se ove godine prvi put održava na novouređenome zagrebačkom jezeru Bundeku produžit će se do 8. lipnja. "Floraart" je otvoren 30. svibnja i danas je trebao biti zatvoren, ali je zbog lošeg vremena i interesa građana produžen do 8. lipnja, kada će "Prljavo kazalište" održati koncert, rekla je večeras Hini komercijalna direktorica Gradskog poduzeća "Zrinjevac" Biserka Kirin. Na 30 hektara izložbenog prostora na "Floraartu" cvijećem, priborom za cvjećarstvo, biljnim materijalom, strojevima i raznom opremom predstavlja se 151 izlagač iz Hrvatske, Austrije, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙