FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 8. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 8. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

TBILISI - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić završio je u ponedjeljak svoj prvi državni posjet Gruziji obilaskom nekadašnje drevne prijestolnice te zemlje, udaljene 10-tak kilometara od glavnog gruzijskog grada Tbilisija. Predsjednik Mesić sastao se u nedjelju sa svojim gruzijskim domaćinom, Mihailom Saakašvilijem, s kojim je razgovarao o reformskim iskustvima Hrvatske na putu prema europskim integracijama, ispunjavanju kriterija za ulazak u NATO, bilateralnoj suradnji te regionalnim pitanjima. Potpisana su i dva bilateralna sporazuma - o suradnji ministarstava vanjskih poslova te o pitanjima europskih integracija, što su ih potpisali gruzijski ministar vanjskih poslova Gela Besaušvili i hrvatski veleposlanik u Gruziji Neven Madey.

TEHERAN - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadanidžed pisao je američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu u kojem mu predlaže "nova rješenja" njihovog spora, što je prvo pismo jednog iranskog čelnika nekom američkom predsjedniku u 27 godina, rekao je glasnogovornik vlade Gholam-Hossein Elham u ponedjeljak. Pismo je poslano preko švicarskog veleposlanstva u Teheranu koja zastupa američke interese u toj zemlji, rekao je Elham na konferenciji za novinare.

BANGKOK - Ustavni sud Tajlanda poništio je u ponedjeljak opće izbore od 2. travnja koje je sazvao dosadašnji premijer Thaskin Shinawatra i preporučio je organiziranje novih izbora. Osam prema šest sudaca je ocijenilo da su prijevremeni parlamentarni izbori u travnju bile neustavni, precizirao je glasnogovornik suda Paiboon Varahapaitoon na konferenciji za novinare. Devet sudaca prema pet je ocijenilo da bi izbori trebali biti poništeni i da se trebaju organizirati novi izbori, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙