FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

za nedjelju navečer Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 5. lipnja

ZAGREB, 5. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 5. lipnja.
ZAGREB, 5. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 5. lipnja.

OPATIJA - Početak 18. savjetovanja o projektiranju informatičkih sustava "CASE 18" na kojemu se od 5. do 7. lipnja očekuje oko 240 sudionika iz hrvatskih i inozemnih tvrtaka i ustanova. Na savjetovanju će biti održano 36 predavanja, 12 seminara, 8 radionica i 6 prezentacija. Predavanja su raspoređena u tri tematske cjeline - o razvoju poslovnih i informatičkih sustava, metodologiji projektiranja i sustavima za upravljanje dokumentacijom te o praktičnim primjerima. Skup je namijenjen osobama koje donose odluke o projektiranju informacijskih sustava, konzultantima, djelatnicima na razvoju, primjeni i održavanju informatičkih sustava. (Grand hotel Adriatic, u 9 sati)

ZAGREB - Hrvatske željeznice obilježit će početak radova na obnovi pruge Savski Marof - Kumrovec (željezničko stajalište Sutla u 10 sati).

ZAGREB - U drugom i trećem tromjesečju ove godine očekuje se oživljavanje aktivnosti u prerađivačkoj industriji, kao i blago oživljavanje u građevinarstvu, dok bi trgovina na malo trebala zadržati postojeće stabilne razine, rezultati su Konjukturnog testa hrvatskog gospodarstva, koji je proveo Privredni vjesnik. Istraživanjem, koje je provedeno krajem prvog tromjesečja ove godine, obuhvaćeno je 155 tvrtki iz prerađivačke industrije, 133 iz trgovine na malo i veliko te trgovine motornim vozilima, kao i 68 tvrtki iz područja građevinarstva. Prognozu o oživljavanju aktivnosti u prerađivačkoj industriji u drugoj polovici ove godine u Privrednom vjesniku temelje na značajnom rastu pokazatelja konjukturne klime, čime je nastavljen ulazni trend iz druge polovice 2005. Pritom se najveće povećanje bilježi u prehrambenoj industriji, proizvodnji strojeva i uređaja te proizvodnji kože, dok tekstilna industrija predvodi područja sa smanjenim PKI.

ZAGREB - Zagreb je tijekom ožujka ove godine zabilježio rast turističkih dolazaka od 13,2 posto u odnosu na isti lanjski mjesec s prijavljenih 38.975 turista, koji su ostvarili 73.346 noćenja ili 18,8 posto više nego u prošlogodišnjem ožujku. Prosječno su turisti u gradu Zagrebu tijekom ožujka po dolasku ostvarili 1,9 noćenja. Domaći su turisti, po podacima Gradskog zavoda za prostorno uređenje, u ožujku ostvarili 14.963 dolaska ili 38 posto ukupnog broja dolazaka, a strani 24.012 ili 62 posto ukupnih dolazaka. U strukturi noćenja, 35 posto bila su noćenja domaćih turista, a 65 posto stranih. Domaćih turista bilo je 7,4 posto, a stranih 7,2 posto više nego u ožujku 2005. godine. Među stranim turistima u Zagrebu je u ožujku bilo najviše gostiju iz Njemačke (2.927), Austrije (2.482) te iz Bosne i Hercegovine (1.854).

Urednica: Nevenka Brčić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙