FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 4. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 4. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Svečanim mimohodom kroz centar grada te pokaznom vježbom na središnjem zagrebačkom trgu danas je obilježena 130. godišnjica organiziranog vatrogastva u Hrvatskoj. U pozdravnom govoru premijer Sanader podsjetio je na važnost i plemenitost njihova posla te dugogodišnju tradiciju organiziranog vatrogastva u Hrvatskoj. Prisjetio se i više od 220 vatrogasaca stradalih u Domovinskom ratu, uglavnom u redovima Hrvatske vojske, ali i na vatrogasnim zadacima u ratnim područjima. Podsjetio je da je Vladinim programom modernizacije vatrogasnog voznog parka, donesenim 2003. do sada nabavljeno više od 90 novih vatrogasnih vozila, dok bi do kraja 2009. Hrvatska vatrogasna zajednica trebala imati ukupno 210 novih vozila.

ZAGREB - Srpski demokratski forum upozorio je danas izjavom za javnost na kršenje ljudskih prava i etnički motivirane napade na Srbe povratnike u zadarskome zaleđu ističući da se oni očituju protupravnim zauzimanjem imovine, njezinim uništavanjem i kroz etnički motivirane izgrede. SDF poziva na aktivnije uključivanje svih mjerodavnih državnih institucija, medija, domaćih i međunarodnih organizacija u izgradnji kvalitetnijih odnosa i jačanju boljih međunacionalnih i dobrosusjedskih odnosa na svim područjima Republike Hrvatske. To se posebice odnosi na zadarsko zaleđe, gdje su ti odnosi sve samo ne dobri, a sigurnosno stanje je loše, upozorava SDF.

PULA - Predsjednik Odbora za referendum Bruno Poropat izvijestio je danas novinare u Puli kako je bivši istarski župan i predsjednik Županijske skupštine Stevo Žufić odustao od tužbe protiv čelnika tog Odbora koju je podigao u kolovozu 2003. tražeći 300.000 kuna za pretrpljenu duševnu bol. U tužbi je naime Žufić prijedlog za raspisivanje referenduma o prodaji istarskog zemljišta ocijenio nelegitimnim, a članove Odbora samoproglašenima. Odbor je zatražio da se raspiše referendum jer je, kako se navodi u obrazloženju, "u brijunskome priobalju prodano milijun kvadrata istarskog zemljišta za pet eura po metru četvornom i to privatnoj tvrtki kojom upravlja upravo Stevo Žufić". Bruno Poropat rekao je danas kako Odbor Žufićevo odustajanje tumači kao "priznanje navoda protiv kojih očito nije imao protudokaza i time odgovornost prebacio na istarskog župana Ivana Jakovčića".

DUGA RESA - Kolona od 90 oldtimer automobila prolazi danas Karlovačkom županijom u sklopu "6. međunarodnog susreta starodobnih vozila - Oldtimeri na četiri rijeke" u organizaciji Mrežnica classic cluba iz Duge Rese. Oko sto pedeset sudionika došlo je iz svih dijelova Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Švedske, Njemačke i Italije. Ono po čemu se rally "Oldtimeri na četiri rijeke" razlikuje od sličnih međunarodnih rallyja je njegov humanitarni karakter, rekao je predsjednik Mrežnica classic cluba Željko Kekić. Iznos sakupljen od kotizacije uplatit će se Konjičkom klubu u Karlovcu za cjelogodišnje terapijsko jahanje za sedmogodišnju djevojčicu iz Duge Rese Mariju Tgovčić, kojoj je ono potrebno iz zdravstvenih razloga, rekao je Kekić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙