FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 31. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 31. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB -Hrvatska Vlada objavila je sinoć da su netočne izjave dužnosnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi da Vlada priprema zakon o zabrani pušenja na svim javnim mjestima i ugostiteljskim objektima. Suprotno takvim najavama, Vlada ne priprema zakon o zabrani pušenja u svim ugostiteljskim objektima i ostalim javnim prostorima, ističe se u priopćenju i podsjeća .da je Vlada Zakonom o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda već regulirala to pitanje i odredila institucije i druge javne prostore u kojima je pušenje zabranjeno. Današnji Jutarnji list pod naslovom "Pušit će se samo na ulici i kod kuće" objavio je u prvom izdanju da je pomoćnik ministar zdravstva i socijalne skrbi Renato Mittermayer najavio pripremanje zakona kojim bi se zabranilo pušenje na svim javnim mjestima, uključujući i kafiće.

ZAGREB - "Floraart", 41. međunarodnu vrtnu izložbu koja se prvi put održava na novouređenom zagrebačkom jezeru Bundeku, otvorio je jučer popodne predsjednik Republike Stjepan Mesić. Izložba se održava do 4. lipnja, a ulaz je besplatan. Na 30 hektara izložbenog prostora na "Floraartu" cvijećem, drvećem, biljnim materijalom i priborom za cvjećarstvo predstavlja se 151 izlagač iz Hrvatske i 20 stranih izlagača iz devet zemalja. Otvarajući izložbu predsjednik Mesić je pozdravio građane koji su se usprkos kiši okupili na otvorenju, ističući da su "Zagrepčani svjesni svoje tradicije, tradicije ljepote i perivojne kulture". "Bilo je i onih skeptika koji su prigovarali kada su gradski oci rekli da će od Bundeka napraviti prekrasan prostor, bilo je i kritike, ali sada možete vidjeti da je to veliki pothvat, pothvat koji Zagreb zaslužuje", rekao je Mesić.

RIJEKA - U povodu stote obljetnice rođenja istaknutog hrvatskog slikara i grafičara Vilima Svečnjaka sinoć su u Rijeci otvoren dvije izložbe umjetnikovih radova, u galerijama "Arh" i "Mali salon". U galeriji "Mali salon" otvorena je izložba pod nazivom "Riječki radovi 1936. - 1951." autorice Daine Glavočić, kustosice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Predstavljeni su manje poznati i rijetko izlagani Svečnjakovi radovi nastali za vrijeme njegova boravka u Rijeci. U galeriji "Arh" postavljena je izložba Svečnjakovih radova iz njegove donacije Čabru.

ZAGREB - U Muzeju grada Zagreba sinoć je otvorena izložba o Vikiju Glovackom, najpoznatijem zagrebačkom estradnom umjetniku pedesetih i šezdesetih godina, pod nazivom "Dobro mi došel prijatel". Izložbu je, u nazočnosti velikog broja Zagrepčana, članova obitelji Glovacki te njegovih prijatelja i suradnika, također estradnih umjetnika, otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Izložbom se ujedno obilježava trideseta obljetnica smrti Vikija Glovackog, a ovom izložbom Muzej grada otvara novi ciklus izložaba pod nazivom "Zagrebačke glazbene legende".

KASTAV - U Kastvu je sinoć završio 46. Festival hrvatskih kazališnih amatera i 2. Međunarodni festival amaterskih kazališta "Jadran 2006.", koji su pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, organizirali Hrvatski sabor kulture i Poglavarstvo Grada Kastva. Za nagrade Festivala hrvatskih kazališnih amatera natjecalo se 13 predstava koje je, između 124 prijavljene, odabrala selektorica Ranka Mesarić, dok su se, izvan konkurencije, u programu festivala "Jadran 2006", predstavila tri amaterska kazališta iz Mađarske, Češke i Slovenije. Najboljom je proglašena predstava "Kokoške umiru od ljubavi" Mirjane Ojdanić, u režiji Svetlane Patafta i izvedbi Dramskog studija "Eho", koji djeluje pri zagrebačkom pododboru Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta".

ZAGREB - Knjiga novinara Josipa Jovića "Lijepa naša kolonijo", objavljena u vlastitoj nakladi, predstavljena je sinoć u Novinarskom domu u Zagrebu. Knjiga je podijeljena na tri dijela u kojoj autor piše o onima koji i kako vladaju svijetom, onima koji i kako vladaju Hrvatskom, a u trećem poglavlju objavljen prilog o autoru kao žrtvi podaničke politike. O knjizi su govorili politički tajnik Hrvatskoga bloka Benjamin Tolić, saborski zastupnik Hrvatske stranke prava Miroslav Rožić, kolumnist Hrvatskoga lista Milovan Šibl i autor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙