FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

UJEDINJENI NARODI - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan pozvao je u četvrtak Sjedinjene Države da pristupe izravnim pregovorima s Iranom o njegovim nuklearnim ambicijama, ističući da bi to vodilo prihvatljivom rješavanju krize. Annan smatra da su Iranci bili suzdržani u prethodnim pregovorima s europskim silama Britanijom, Francuskom i Njemačkom te da bi pregovori tekli drugačije da su za stolom Sjedinjene Države.

LONDON - Vladajuća britanska Laburistička stanka premijera Tonyja Blaira pretrpjela je težak poraz na lokalnim izborima u Engleskoj. Prema privremenim podacima objavljenim u petak ujutro laburisti su osvojili 26 posto glasova, konzervativci 40 posto, a liberali 27 posto. Na lokalnim izborima održanim u četvrtak Laburistička je stranka izgubila više od 200 mjesta u gradskim i okružnim vijećima, uglavnom na području Londona. Od Blaira, čija je stranka prošlih tjedana bila u žarištu niza skandala, očekuje se reorganizacija kabineta, prenose agencije.

COLOMBO - Vladine postrojbe Šrilanke ubile su u četvrtak sedam civila na poluotoku Jaffna u znak odmazde na granatiranje koje su vlasti pripisale tamilskim pobunjenicima, objavljeno je u petak na Internet stranici bliskoj pobunjenicima. Žrtve su išle na rođendansku proslavu kad su vojnici otvorili vatru automatskim oružjem i lansirnim raketama. Ministarstvo obrane potvrdilo je da su vojnici otvorili vatru na dva taksija na tri kotača čiji su se putnici spremali napasti jednu kontrolnu točku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙