FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: neće biti prekida isporuke lijekova

ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je danas da neće biti prekida isporuke lijekova, s obzirom na najave u medijima o mogućim problemima zbog dugova veledrogerijama.
ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je danas da neće biti prekida isporuke lijekova, s obzirom na najave u medijima o mogućim problemima zbog dugova veledrogerijama.

"Neće biti prekida isporuke lijekova, sve se normalno nastavlja", rekao je ministar novinarima dodajući kako je o tome već razgovarao s veledrogerijama i Hrvatskom gospodarskom komorom.

"Oni su revoltirani, i ja ih u tome podržavam, jer si pojedini bolnički ravnatelji ne mogu dozvoliti da neke dobavljače plaćaju za 100 dana, neke za 200, a neke za 500 i više dana", rekao je Ljubičić napomenuvši da se tu mora uvesti reda.

Zbog dugova neće doći do ovrha, a bolnice će i dalje biti opskrbljene lijekovima, tvrdi Ljubičić, jer i same veledrogerije neće dozvoliti prekid opskrbe lijekovima i potrošnim materijalom.

Na upit hoće li država sanirati bolničke dugove rekao je da nema prostora za dodatne sanacije jer su bolnički proračuni ove godine povećani za četiri posto.

Konkretne mjere razrađujemo i završavamo, i svakoj bolnici ćemo pokazati naš prijedlog unapređenja poslovanja, najavio je ministar.

"Nedopustivo je da pojedini ravnatelji i bolničke Uprave i dalje rade bez natječaja i uzimaju kojekakvu opremu koja često stoji neiskorištena", rekao je Ljubičić najavivši da će Ministarstvo krenuti u raščišćavanje tih problema.

U povodu ponovnih problema zbog dugova veledrogerijama oglasio se i SDP optuživši Vladu da gubitke u zdravstvu, koji sada iznose oko šest milijardi kuna, restrikcijama prebacuje na bolesne, umjesto da predloži reformu zdravstva.

Milanka Opačić ustvrdila je u ime Kluba SDP-ovih zastupnika u Saboru da se problemi u zdravstvu ne rješavaju sustavno - Vlada je prije godinu dana, kada su se veledrogerije isto tako pobunile zbog neplaćanja računa, podigla kredit od 800 milijuna kuna i platila dio dugova, a danas plaćanje veledrogerijama kasni i po 380 dana.

SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić podsjetio je da je isplata veledrogerijama na kraju mandata bivše koalicijske Vlade kasnila 137 dana. Pritom je optužio HDZ da zdravstvo vraća na stanje prije 3. siječnja 2000. godine, kada je dug prema veledrogerijama iznosio dvije milijarde kuna a fakture nisu plaćane preko godinu dana. (Hina) xmb ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙