FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljekarne će isporučivati ortopedska pomagala kao i dosad

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Mreža od 966 ljekarni u Hrvatskoj idalje će nabavljati i pacijentima isporučivati ortopedska pomagala,bez ograničenja koja je od 2. svibnja predviđao novi Pravilnik oortopedskim pomagalima, zaključeno je na današnjem sastanku uHrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Mreža od 966 ljekarni u Hrvatskoj i dalje će nabavljati i pacijentima isporučivati ortopedska pomagala, bez ograničenja koja je od 2. svibnja predviđao novi Pravilnik o ortopedskim pomagalima, zaključeno je na današnjem sastanku u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Promjenu sporne odluke dogovorili su čelnici Udruge ljekarnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), Hrvatske ljekarničke komore i Udruge veledrogerija pri HGK, a potvrdio ju je i predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a Stjepan Bačić.

Bačić je rekao Hini da je Upravno vijeće odluku izmijenilo na današnjoj telefonskoj sjednici, pa će se isporuka ortopedskih pomagala putem ljekarni odvijati kao i dosad.

Pravilnikom je bilo propisano da ljekarne od početka svibnja mogu izdavati samo pomagala za dijabetes i pokrivanje rana, a ne više razne vrste katetera, pelena za inkontinenciju i drugih pomagala što je, smatraju predstavnici ljekarnika i veledrogerija, moglo dovesti u pitanje dostupnost tih pomagala pacijentima.

Predsjednik Udruge ljekarnika pri HGK Saša Cvetojević istaknuo je na konferenciji za novinare da su ljekarnici i veledrogerije šest mjeseci upozoravali na probleme koje primjena pravilnika može izazvati, budući da je nije bilo rješeno tko će obavljati isporuku preostalih pomagala.

Cvetojević kaže da je više puta kao član Upravnog vijeća HZZO-a pokušao na sjednicama tu temu uvrstiti na dnevni red, no Vijeće je to uvijek odbijalo.

Današnjem dogovoru prethodio je sastanak u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi na kojem je pružena puna potpora prijedlogu da ljekarnici i dalje isporučuju ortopedska pomagala i za to primaju odgovarajuću naknadu, rekla je tajnica Hrvatske ljekarničke komore Katica Vugrinčić Tomičić.

Na upit zbog čega je odluka o primjeni Pravilnika uopće donesena, predstavnici ljekarnika i veledrogerija nisu znali odgovoriti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙