FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 25. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

AMSTERDAM - Nizozemski student osuđen je na 40 sati društevno korisnog rada zbog video spota u kojem je koncentracijski logor Ausshwitz prikazao kao techno zabavu. Poljske su vlasti tražile od nizozemskih tužitelja da kazne odgovorne za triminutni spot nazvan "Housewitz" u kojem se vide snimke koncentracijskog logora, slike hrpe tijela, "vrućeg tuša" te slike plinskih komora. Student D. Thijssen (23) se ispričao za video spot kazavši da se radilo o "vrlo vrlo crnom humoru". Nizozemski su tužitelji pokrenuli istragu nakon što se spot pojavio na internetu prošle godine izazvavši osude židovskih skupina i poljske vlade.

LONDON - Tematski park koji će se baviti seksom bit će otvoren u rujnu u Londonu kako bi poboljšao ljubavne sposobnosti svojih posjetitelja, objavili su organizatori. Nazvana Amora ta "akademija seksa i ljubavnih veza" želi privući 600.000 posjetitelja, a bit će smještena na Piccadillyju nedaleko od Sohoa, londonskog Pigallea. Među ponuđenim atrakcijama bit će i silikonski odljevi erogenih zona u stvarnim dimenzijama. Posjetitelji će učiti kako se ljubiti i kako seksi govoriti. Također će moći stvoriti idealnog partnera "sakupljajući" odvojene dijelove ljudskog tijela. To turističko mjesto planira "naučiti sve kako da postanu bolji ljubavnici". No učenje neće biti besplatno - ulaznica za park će stajati 15 funti ili 22 eura.

NEW YORK - Slika meksičke slikarice Fride Kahlo "Korijeni" prodana je u srijedu na dražbi u aukcijskoj kući Sotheby's u New Yorku za 5,6 milijuna dolara. "Korijeni", za koje se procjenjivalo da će ostvariti cijenu između pet i sedam milijuna dolara, tako su se približili rekordnom iznosu danom za djelo američke slikarice Georgie O'Keeffe. Na ovom ulju na metalu meksička slikarica je prikazana s korijenima u zemlji i iz nje raste paprat, što simbolizira snagu unije koju je imala sa slikarom Diegom Riverom, s kojim se te 1943. godine, kada je slika i nastala, upravo vjenčala po drugi put.

LONDON - Bijelo-ružičasti korzet koji je nosila Marilyn Monroe u filmu "Neki to vole vruće" prodan je za 7.800 funti (14.600 američkih dolara) na dražbi organiziranoj u Londonu. Pamučni korzet, obrubljen čipkom, nosi etiketu na kojoj je izvezeno glumičino ime kao i veličinu koju je nosila: Sm 37. To je bio dio odjeće koju je Marilyn Monroe imala na sebi u sceni snimljenoj na autobusnoj postaji u filmu iz 1959. godine. Par lažnih dijamantnih naušnica koje je Marilyn Monroe nosila u filmu "Kako se udati za milijunaša" iz 1953. prodan je za 5.400 funti na dražbi koju je organizirala kuća Bonham.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙