FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: u nasilju u Iraku poginula 21 osoba

BAGDAD, 23. svibnja 2006. (Hina) - Dvadeset i jedna osoba poginula je u utorak u nasiljima u Iraku, od kojih pet u atentatu automobilom-bombom u Bagdadu, doznaje se od sigurnosnih izvora.
BAGDAD, 23. svibnja 2006. (Hina) - Dvadeset i jedna osoba poginula je u utorak u nasiljima u Iraku, od kojih pet u atentatu automobilom-bombom u Bagdadu, doznaje se od sigurnosnih izvora.

"Auto-bomba eksplodirala je tijekom jutra u jugoistočnom dijelu grada, pri čemu je pet osoba poginulo i pet je ranjeno", naveo je izvor ministarstva unutrašnjih poslova.

Još je jedna osoba poginula i pet je ranjeno kada je minibus naletio na bombu u zapadnom dijelu grada, dodao je isti izvor.

U Bagdadu su na ulici naoružane osobe ubile jednog profesora, rekao je jedan sigurnosni izvor.

U Mosulu su četiri člana iste obitelji ubile nepoznate osobe koje su otvorile vatru na njihov automobil, javila je lokalna policija. U istom gradu je jedan bivši dužnosnik stranke Baas, na vlasti pod režimom Sadama Huseina ubijen pred svojom kućom.

U istom gradu je jedna hendikepirana starija osoba ubijena vatrenim oružjem, prema podacima policije.

U eksploziji bombe blizu suda u Baladruzu, 50 km istočno od Baqube, ubijeno je jedno dijete i ranjene su dvije odrasle osoba, prema policiji.

U Kirkuku, 255 km sjeverno od Bagdada, jednog kurdskog djelatnika ministarstva obrazovanja ubili su pobunjenici vatrenim oružjem.

Tijela triju osoba ubijenih vatrenim oružjem pronađene su u Bagdadu.

Američka vojska objavila je u utorak da je Središnji irački sud specijaliziran za terorizam osudio dvanaest pobunjenika na razne kazne, među kojima i na jednu smrtnu kaznu.

Taj sud osnovan nakon pada režima u ožujku 2003. organizirao je ukupno 1.069 procesa i izrekao 960 presuda, prema američkoj vojsci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙