FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 14. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30sati.
ZAGREB, 14. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

BAGDAD - Trideset i tri osobe su ubijene i više od 80 je ranjeno u nekoliko napada u Iraku u nedjelju, tijekom jednog od najkrvavijih dana od početka godine. Najviše Iračana, njih četrnaest ubijeno je u dvostrukom samoubilačkom atentatu automobilom-bombom na parkiralištu bagdadske zračne luke, blizu kontrolne točke velike američke baze Camp Victory, prema podacima američke vojske. Britansko ministarstvo obrane je objavilo da su dva britanska vojnika ubijena i jedan ranjen u eksploziji bombe dok su bili u ophodnji sjeverno od Basre. To je 111. žrtva među britanskim vojnicima otkako je počela invazija na Irak.

TEHERAN - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u nedjelju je rekao kako Iran neće prihvatiti nijednu ponudu EU koja bi uključivala zahtjev za prekidom nuklearne aktivnosti. "Bilo kakav prijedlog koji bi nas obvezivao na prekid mirovnih (nuklearnih) aktivnosti ne bi bio valjan", prenijela je Ahmadinedžadove riječi iranska agencija IRNA. Tri europske zemlje - Francuska, Velika Britanija i Njemačka - pripremaju poticajne mjere koje će ponuditi Iranu u zamjenu za suradnju u zaustavljanju procesa obogaćivanja urana, za koji Zapad smatra da će Iranu poslužiti za razvoj atomske bombe. Iran tvrdi da uran obogaćuje isključivo u mirnodopske svrhe.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otputovat će u ponedjeljak u Lisabon, gdje će sudjelovati u radu 28. zasjedanja Konferencije europskih ministara nadležnih za obiteljska pitanja, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo obitelji branitelja i međungeneracijske solidarnosti. Zasjedanje Konferencije europskih ministara nadležnih za obiteljska pitanja održava se pod radnim nazivom "Promjene u roditeljstvu: djeca danas, roditelji sutra", uz sudjelovanje visokih dužnosnika država članica Europske Unije i Vijeća Europe. Jadranka Kosor održat će tijekom zasjedanja govor na temu "Podržavanje roditeljstva u najboljem interesu djeteta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙