FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Policija će snimati norijadu

ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) - Zagrebačka policija danas je najavila da će snimati norijadu, tradicionalnu uličnu povorku i proslavu maturanata, koja će se održati u srijedu, 24. svibnja.
ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) - Zagrebačka policija danas je najavila da će snimati norijadu, tradicionalnu uličnu povorku i proslavu maturanata, koja će se održati u srijedu, 24. svibnja.

U policiji kažu da će norijadu snimati jer je prošlih godina zabilježeno oštećenje imovine i narušavanje javnog reda i mira.

Svi sudionici proslave Dana zagrebačkih maturanata koji će činiti kažnjiva djela, narušavati javni red i mir, vrijeđati javni moral ili ugrožavati sigurnost građana i imovine, biti će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju, najavljuju iz policije.

Organizator norijade je Gradski ured za obrazovanje i šport, a kao i proteklih godina planirano je da se maturanti oko 11 sati okupe na Trgu bana Josipa Jelačića, odakle će oko podneva organizirano krenuti prema jarunskom jezeru. Povorka će ići llicom, Frankopanskom i Savskom cestom, a zatim ispod nadvožnjaka Savskog mosta, Hrgovića, do Jaruna.

Organizatori očekuju da će se na središnjem gradskom trgu okupiti oko 4.600 maturanata, a da će na Jarun doći još njih 3.000.

Početak zabavnog programa na Jarunu očekuje se oko 14 sati, a završetak i razlaz maturanata oko 23 sata, sat kasnije nego lani.

Uz redare osigurane su ekipe hitne pomoći, spasioca i vatrogasaca, dok će se za sigurnost građana i imovine brinuti "dovoljan broj policajaca", kažu u zagrebačkoj policiji.

Lani su čuvari reda priveli 44 maturanta, uglavnom zbog narušavanja javnog reda i mira. Oštećeno je 11 tramvaja, jedan autobus ZET-a te jedno tramvajsko stajalište i semafor. Sveukupno, policija je tu norijadu ocijenila znatno mirnijom nego priješnjih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙