FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorsko-goranska županija izmjenila članove upravnih vijeća zdravstvenih ustanova

RIJEKA , 18.svibnja 2006. (Hina) - Poglavarstvo Primorsko-goranske županije na današnjoj je sjednici donijelo odluku o imenovanju novih predsjednika i članova upravnih vijeća osam županijskih zdravstvenih ustanova.
RIJEKA , 18.svibnja 2006. (Hina) - Poglavarstvo Primorsko-goranske županije na današnjoj je sjednici donijelo odluku o imenovanju novih predsjednika i članova upravnih vijeća osam županijskih zdravstvenih ustanova.

Poglavarstvu je na usvajanje odluku o ovim imenovanjima podnio pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ivo Afrić.

U obrazloženju imenovanja novih i smjene dosadašnjih članova UV-a Afrić je naveo da je namjera uključiti što više članova županijskog poglavarstva u rad upravnih vijeća tih ustanova.

Danas je iz Psihijatrijske bolnice Rab županu Zlatku Komadini, nadležnom članu poglavarstva i pročelniku poslan dopis potpisan s "radnici Psihijatrijske bolnice Rab" u kojem se izražava neslaganje s imenovanjem osnivačevih članova u Upravno vijeće uz tvrdnje da se o imenima i imenovanjima do jučer nije znalo. U dopisu se također tvrdi da su odgovore o imenovanjima tražili od ravnatelja ustanove, predsjednice UV i pročelnika nadležnog županijskog upravnog odjela (Afrića), ali da nitko od njih nije imao saznanja o tim novim imenovanjima.

U pismu radnici bolnice upozorili su da članove UV mora predložiti nadležni pročelnik te se pitaju kako se ovakve odluke mogu donositi bez njegova znanja. Također navode kako im nije jasno zašto se član UV-a Vojko Marčić koji odrađuje tek prvu godinu mandata smjenjuje s drugim članom Vanjom Debelićem (obojica su iz SDP-a).

U razgovoru za Hinu Afrić je jučer također potvrdio da je nekoliko dana bolestan, da nije bio na poslu i da osobno nova imenovanja članova UV-a nije predložio. Danas je pak potvrdio da je jutros prije sjednice to formalno i učinio.

Župan Komadina se, govoreći za Hinu o ovim imenovanjima, pozvao na pravo županije kao osnivača da imenuje svoje članove UV kako bi se osigurala kvalitetnija veza županijskih vlasti i UV ustanova.

Tako će na mjestu predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja PGŽ biti Nada Turina-Đurić, Upravnim vijećem Ustanove za hitnu medicinsku pomoć Rijeka predsjedavat će Mirjana Dvorny, županijskim zavodom za javno zdravstvo Luka Denona, Ljekarne Jadran Rijeka Miomir Zelić, Thalassotherapie Crikvenica Slavko Matejčić, opatijske Thalassotherapije Ingo Kamenar, Psihijatrijske bolnice Rab Vedrana Fržop-Kotulovski a Lječilišta Veli Lošinj Franko Vodanović.

Uz njih, imenovana su još po dva člana u UV svake ustanove, temeljem Zakona o zdravstvenoj zaštiti po kojem osnivač, a to je u ovom slučaju županija, u UV imenuje po tri člana, a radnici dva.

(Hina) xdsil/xsšh ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙