FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Koprivničko-križevačke županije - Vlada podupire razvojne projekte

KOPRIVNICA, 19. travnja 2006. (Hina) - Vlada podupire projektegospodarskog razvoja Koprivničko-križevačke županije, o čemu ćedonijeti i konkretne odluke na sjednici koja će se u svibnju održati uKoprivnici, izjavio je danas u Koprivnici potpredsjednik Vlade DamirPolančec na svečanoj sjednici Županijske skupštine na kojoj je bio ipredsjednik Sabora Vladimir Šeks.
KOPRIVNICA, 19. travnja 2006. (Hina) - Vlada podupire projekte gospodarskog razvoja Koprivničko-križevačke županije, o čemu će donijeti i konkretne odluke na sjednici koja će se u svibnju održati u Koprivnici, izjavio je danas u Koprivnici potpredsjednik Vlade Damir Polančec na svečanoj sjednici Županijske skupštine na kojoj je bio i predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Polančec je najavio otvaranje nove poduzetničke i poslovne zone u Koprivnici, jedne od najvećih u Hrvatskoj, nastavak gradnje brze ceste Vrbovec - Gradec za Križevce i Koprivnicu, dodjelu bivše vojarne HV-a u Križevcima za gospodarske namjene i školstvo, preseljenje sjedišta Hrvatskog stočarskog centra iz Zagreba u Križevce, sanaciju praonice vagona Hrvatskih željeznica, izradu studije isplativosti iskorištavanja izvora tople vode. U tim i drugim projektima, koji pridonose daljnjem razvoju gospodarstva, otvaranju radnih mjesta i poboljšanju kvalitete života, Polančec je posebno pohvalio zajedničku suradnju sa županom Josipom Friščićem i križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom.

Predsjednik Sabora također se zauzeo za poboljšanje prometne povezanosti Koprivničko- križevačke županije izgradnjom brze ceste od Vrbovca i Gradeca, kao i nove Podravske magistrale, do Osijeka, te za izgradnju drugog kolosijeka željezničke pruge od Dugog Sela do Botova čime će se poboljšati promet za Rijeku.

Na današnjoj svečanosti u Koprivnici podijeljene su županijske nagrade zaslužnim građanima, udrugama, tvrtkama, kulturnim i sportskim društvima. Nagradu za životno djelo, povelju i novčanu nagradu u iznosu nešto većem od 30 tisuća kuna, primio je umirovljeni liječnik, ginekolog i nekadašnji ravnatelj koprivničke bolnice dr. Krešimir Švarc za uspjehe i zasluge u zdravstvenoj i kulturnoj djelatnosti. Županijske nagrade za iznimna postignuća dobila je Hmeljarska poljoprivredna zadruga iz sela Gregurovca u okolici Križevaca, te graditeljska tvrtka "Gratit" iz Virja. Nagrade za doprinos ugledu i promicanju županije, povelju i zlatnik s likom sv. Marka Križevčanina, dobili su Trgovačko društvo KTC iz Križevaca i KUD "Tomislav" iz Svetog Ivana Žabna. Zahvalnice županije dobili su Košarkaški klub "Podravec" iz Virja, Udruga "Sigećko srce" iz Sigetca, Društvo športova na vodi "Šoderica" iz Koprivnice, KUD "Grgur Karlovčan " iz Kalinovca te Udruga invalida iz Križevaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙