FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Šibensko-kninske županije

ŠIBENIK, 17. svibnja 2006. (Hina) Svečanom sjednicom Skupštine u šibenskoj Gradskoj vijećnici danas je obilježen Dan Šibensko-kninske županije.
ŠIBENIK, 17. svibnja 2006. (Hina) Svečanom sjednicom Skupštine u šibenskoj Gradskoj vijećnici danas je obilježen Dan Šibensko-kninske županije.

Predsjednik Skupštine Josip Odak podsjetio je da je konstituirajuća sjednica održana 17. svibnja 1997. nakon demokratskih izbora i odluke Sabora o osnivanju županije u njezinim sadašnjim granicama.

Župan Duje Stančić istaknuo je da je u nekoliko godina učinjen značajan iskorak u razvoju Županije, osobito u gospodarstvu.

"Među prvima smo izradili Regionalni operativni program i time priskrbili 50 milijuna eura iz europskih fondova, izrađen je Master i marketing plan razvoja turizma, a provedba mu je osigurana kroz Izmjene i dopune prostornog plana. Među najznačajnijim projektima je program razvoj poljoprivrede u okviru kojega je do sada podijeljeno 640.000 sadnica vinove loze i 40.000 sadnica maslina", naglasio je župan Stančić.

Najvažniji infrastrukturni projekt u Županiji rekonstrukcija je prometnog smjera Šibenik-Drniš-Knin koja bi trebala početi ove godine, najavljeno je na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

U povodu Dana Šibensko-kninske županije u Rogoznici je danas otvorena nova školska zgrada, vrijedna 12,5 milijuna kuna. Većinu sredstava osigurali su županija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a manji dio izdvojila je Općina Rogoznica, koja je dala zemljište za izgradnju škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙