FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko-češka gospodarska suradnja

ZAGREB, 18. svibnja 2006. (Hina) - Vranković je pozvao češku stranu na veće korištenje Luke Rijeka i slo bodnih zona u RH, s obzirom na dobru infrastrukturnu povezanost sa zemljama srednje i južne Europe.
ZAGREB, 18. svibnja 2006. (Hina) -

Energetika, prijevoz i infrastruktura, zaštita okoliša i turizam neki su od ključnih sektora za daljnje unapređenje gospodarske suradnje Hrvatske i Češke, rečeno je na današnjem sastanku državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimira Vrankovića i zamjenika ministra industrije i trgovine Češke Republike Martina Tlapa.

Zamjenik ministra Tlapa izrazio je podršku Hrvatskoj u procesu pregovora s Europskom unijom nudeći pomoć i razmjenu čeških iskustava, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Naglasio je i velik interes čeških tvrtki za suradnjom, posebice na području ulaganja i usluga.

Vranković je pozvao češku stranu na veće korištenje Luke Rijeka i slobodnih zona u RH, s obzirom na dobru infrastrukturnu povezanost sa zemljama srednje i južne Europe.

Susret državnog tajnika Vrankovića i zamjenika ministra Tlape pripremni je sastanak za I. sjednicu Zajedničkog odbora Memoranduma o suradnji, na kojem su strane razmijenile informacije o stanju gospodarstava dviju zemalja i razmotrili stanje međusobnih gospodarskih i trgovinskih odnosa.

Hrvatska i češka strana dogovorile su i održavanje prve konstitutivne sjednice Zajedničkog odbora, koja će se održati na jesen u Pragu.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙