FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka ostvarila najviši gospodarski rast u srednjoj Europi

BRATISLAVA, 5. svibnja 2006. (Hina/TASR) - Prema najnovijim podacimaslovačkog statističkog ureda, gospodarstvo te zemlje ostvarilo je u2005. najviši rast među zemljama srednje Europe, u visini od 6,1posto, pretekavši čak i Češku, čije je gospodarstvo poraslo šestposto, objavio je dnevni list Pravda.
BRATISLAVA, 5. svibnja 2006. (Hina/TASR) - Prema najnovijim podacima slovačkog statističkog ureda, gospodarstvo te zemlje ostvarilo je u 2005. najviši rast među zemljama srednje Europe, u visini od 6,1 posto, pretekavši čak i Češku, čije je gospodarstvo poraslo šest posto, objavio je dnevni list Pravda.

U tome razdoblju mađarsko je gospodarstvo poraslo za 4,1 posto. Među zemljama članicama Višegradske skupine, koja okuplja Poljsku, Slovačku, Mađarsku i Češku, najnižu je stopu rasta ostvarila Poljska, od 3,2 posto.

"Slovačko gospodarstvo ima pravi smjer i njegov bi se brzi rast trebao nastaviti u idućih nekoliko godina. To je stoga što će tamo još ove godine s proizvodnjom započeti proizvođači automobila Kia i Citroen-Peugeot, a očekuju se mnoga druga ulaganja koja će pozitivno utjecati na slovačko gospodarstvo", smatra analitičar Michal Musak iz banke Slovenska sporitelna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙