FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo o gospodarskoj zoni Sesvete, renti...

ZAGREB, 18. svibnja 2006. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva utvrdili su danas konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja (UPU) Gospodarske zone Sesvete -jug i uputit će ga na donošenje Gradskoj skupštini.
ZAGREB, 18. svibnja 2006. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva utvrdili su danas konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja (UPU) Gospodarske zone Sesvete -jug i uputit će ga na donošenje Gradskoj skupštini.

Ta gospodarska zona će rezultirati afirmacijom Sesveta kao značajnog čimbenika u gospodarskom razvoju i za nju su interes već pokazali mali i srednji poduzetnici, navodi se u odluci o donošenju UPU-a.

"Ondje će na 43,31 hektar biti široki raspon djelatnosti, no 'nečista' industrija ne dolazi u obzir", rekao je pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je dodao da će o proizvodnim sadržajima u Sesvetama uskoro biti više riječi, ali da će to biti sadržaji i tehnologije koji ne onečišćuju okoliš.

Na sjednici je utvrđena Lista prioriteta korištenja sredstava spomeničke rente u 2006. Pročelnica Gradskog zavoda za za zaštitu spomenika kulture i prirode Doris Kažimir je istaknula da će se od 62 zgrade najprije financirati njih 23 jer im je na raspolaganju 21 milijun kuna od rente te da će se moći iznaći još 5,4 milijuna kuna za preostale. "Stanari zgrada pristali su financirati svoje udjele, a jedan vlasnik zgrade u Mesničkoj na ugovornu hipoteku", dodala je.

"Prioritet nam je uređenje Gornjeg grada, gdje ćemo osim zgrada, obnavljati i infrastrukturu koja je stara više od 100 godina", rekao je gradonačelnik Bandić i dodao da će vrijednost tamošnjih nekretnina obnovom porasti za 20 posto.

Na Bandićev zahtjev, s dnevnog reda su skinute točke vezane za financiranje Društva za upravljanje športskim objektom Hipodrom d.o.o. i četiri konjičke priredbe jer se pročelnici o tome nisu usuglasili prije sjednice. "Inzistiram na transparentnosti i dok se ne usuglasi, to treba skinuti s dnevnog reda", rekao je Bandić poručivši i tajniku Vidoju Bulumu "budi tajnik ili daj ostavku".

Slobodanu Ljubičiću, direktoru zagrebačkog holdinga i članu Poglavarstva, koji je u tom trenutku ulazio u dvoranu, rekao je da ubuduće ne kasni na sjednice ako za to nema "povijesnih razloga".

Iz proračuna je izdvojena financijska potpora do dva milijuna kuna za dovršenje uređenja Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović te 129.600 kuna za nastavak rada Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Mala kuća koji će slijedeće godine početi djelovati u okviru gradske ustanove "Mali dom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙