FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poglavarstvo izdvojilo 440.000 kuna za Tehnološki park

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvodanas je odobrilo subvenciju Tehnološkom parku Zagreb u iznosu od440.000 kuna kao potporu za projekte i za subvenciju najmapoduzetnicima.
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je odobrilo subvenciju Tehnološkom parku Zagreb u iznosu od 440.000 kuna kao potporu za projekte i za subvenciju najma poduzetnicima.

"Tehnološkom parku godišnje redovito dodjeljujemo približno milijun kuna za poticanje poduzetništva i to je zasad tek prvi dio ovogodišnje potpore", rekao je zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić nakon sjednice Poglavarstva odgovarajući na upit ima li ta potpora veze s mogućnošću zapošljavanja radnika iz Tvornice duhana Zagreb u Tehnološkom parku, a što je potom odbacio i gradonačelnik Milan Bandić navodeći kako je Grad Zagreb tu nemoćan jer je riječ o privatnoj tvrtki.

Iz tekuće pričuve Grad Zagreb će financijski poduprijeti sindikalnu proslavu Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, u Maksimiru, s 250.000 kuna i s 15.000 kuna za proslavu na Jarunu. "Grah će biti na četiri mjesta u Maksimiru, a spremit će ga vojska", rekao je gradonačelnik Milan Bandić navodeći kako tradiciju maksimirskog graha neće mijenjati.

Spomenuo je i kako je naplata odvoza smeća, na način da svi plaćaju jednako, "neodgovorna". "Gore je inzistirati na pogrešci nego ispraviti grešku", dodao je navodeći da su se u gradskom holdingu "malo prenaglili" te da drugdje postoje iskustva da se plaća po kilogramu smeća, o čemu, kaže, također treba razmisliti.

Bandić je potvrdio da će "Rolling Stonesi" nastupiti u Zagrebu 5. srpnja na maksimirskom stadionu te je naglasio da je to sada i potpisano.

Na sjednici Poglavarstva odobrena je i potpora od 1,6 milijuna kuna za rekonstrukciju paviljona Botanički vrt na Marulićevu trgu, a Katoličkom bogoslovnom fakultetu 109.800 kuna za radove na pročelju zgrade, dok je iz tekuće pričuve izdvojeno Hrvatskoj biskupskoj konferenciji oko 60.000 kuna za realizaciju programa Uskrsfest 2006. u "Lisinskom".

Osim što je Gradsko poglavarstvo izdvojilo približno 140.000 kuna za programe udruga invalida, čak 730.000 izdvojeno je za poticanje poljoprivrede na području Zagreba.

Humanitarna organizacija-Svjetska organizacija Roma dobila je 25.000 kuna za provedbu projekta "Upoznajmo romsku zajednicu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙