FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli počeo Međunarodni kongres sudske medicine

PULA, 18. svibnja 2006. (Hina) - U Puli je danas otvoren trodnevni 15. međunarodni kongres sudske medicine, u čijem radu sudjeluje 40 izlagača te 100 sudionika iz jedanaest europskih država.
PULA, 18. svibnja 2006. (Hina) - U Puli je danas otvoren trodnevni 15. međunarodni kongres sudske medicine, u čijem radu sudjeluje 40 izlagača te 100 sudionika iz jedanaest europskih država.

Kongres forenzičara sudske medicine se već treći put održava u Hrvatskoj a tema ovogodišnjega je vještačenje na sudovima, osobito kvalifikacija tjelesnih ozljeda.

Predstojnika Hrvatskog zavoda za sudsku medicinu dr. Davora Strinovića istaknuo je kako postoje razlike u pristupu i kvalifikaciji tjelesnih ozljeda pri općim vještačenjima u različitim državama, ovisno o pravnim kvalifikacijama u medicini te će se upravo zato rasprava voditi na području razlika u pravnim teorijama.

Gost 15. međunarodnog kongresa sudske medicine je ugledni njemački sudski medicinar dr. Bernard Brinkmann, DNA stručnjak koji je 1994. godine pomogao pri otvaranju hrvatskog DNA laboratorija.

Na današnjem svečanom otvaranju sudionike ovogodišnjeg kongresa sudske medicine pozdravio je zamjenik potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji i branitelja Ivan Grujić.

On je istaknuo kako sudska medicina u Hrvatskoj zauzima iznimno važno mjesto i na području medicine i drugih znanosti, poglavito zato što je Hrvatska bila izvrgnuta ratnoj agresiji.

"Sudska medicina pokušava dati odgovore o uzrocima i načinu počinjenja zločina, što je osobito važno u procesuiranju počinitelja ratnih zločina", naglasio je Grujić.

Organizator Međunarodnog kongres sudske medicine koji će se u Puli održati do subote, 20. svibnja, je Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicisnkog fakulteta Republike Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙